Rijst uit de oven met tomaat, artisjok en witte bonen (vegan)
Door rijst in de oven te garen, heb jij veel minder werk. Je hoeft de rijst niet in de gaten te houden, want dat doet de oven al voor je. Maak de rijstschotel compleet met artisjok, tomaat en witte bonen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de artisjokharten uitlekken. Doe de witte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de rode uien. Snijd de artisjokharten in parten. Snijd 1 tomaat (per 4 personen) in plakken van een ½ cm en de andere tomaten in blokjes.
Breng het water met het zout aan de kook. Doe ondertussen de rijst in de oven- schaal. Verdeel de artisjokharten, bonen, rode ui, tomatenblokjes, tijm en chilivlokken erover en bestrooi met peper. Schenk het kokende water in de ovenschaal en meng alles goed door. Dek af met aluminiumfolie.
Bak de rijst in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Haal de rijst uit de oven en schep alles om. Verdeel de plakken tomaat erover en besprenkel met de olie. Bak nog ca. 25 min. zonder folie.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Haal de rijst uit de oven en bestrooi met de peterselie.
Rijst uit de oven met tomaat, artisjok en witte bonen (vegan)
Door rijst in de oven te garen, heb jij veel minder werk. Je hoeft de rijst niet in de gaten te houden, want dat doet de oven al voor je. Maak de rijstschotel compleet met artisjok, tomaat en witte bonen.
hoofdgerecht
null personen
485 kcal
15 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de artisjokharten uitlekken. Doe de witte bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snipper de rode uien. Snijd de artisjokharten in parten. Snijd 1 tomaat (per 4 personen) in plakken van een ½ cm en de andere tomaten in blokjes.
Breng het water met het zout aan de kook. Doe ondertussen de rijst in de oven- schaal. Verdeel de artisjokharten, bonen, rode ui, tomatenblokjes, tijm en chilivlokken erover en bestrooi met peper. Schenk het kokende water in de ovenschaal en meng alles goed door. Dek af met aluminiumfolie.
Bak de rijst in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar. Haal de rijst uit de oven en schep alles om. Verdeel de plakken tomaat erover en besprenkel met de olie. Bak nog ca. 25 min. zonder folie.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Haal de rijst uit de oven en bestrooi met de peterselie.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
390 g artisjokharten in blik
360 g witte bonen in pot
2 rode uien
400 g trostomaten
300 g langgraanrijst
600 ml water
½ tl zout
1 tl gedroogde tijm
½ tl chilivlokken
3 el milde olijfolie
5 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)