Pompoenstoof met vegetarische bratwurst
Het is weer tijd voor pompoen! Maak er deze vegetarische bonenstoof uit de oven van.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bratwurst in stukken van ca. 1.5 cm.
Verhit de olie in de braadpan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min. Voeg de paprikapoeder en bratwurst toe en bak ca. 4 min. Voeg de peen, pompoen, witte bonen in tomatensaus, het bouillonblokje en het water toe en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Plaats de deksel op de pan en stoof de vegetarische stoof ca. 30 min. in het midden van de oven. Haal na 15 min. de deksel van de pan en schep om.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Bestrooi de stoof met de peterselie en serveer.
Pompoenstoof met vegetarische bratwurst
Het is weer tijd voor pompoen! Maak er deze vegetarische bonenstoof uit de oven van.
hoofdgerecht
null personen
455 kcal
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de bratwurst in stukken van ca. 1.5 cm.
Verhit de olie in de braadpan op middelhoog vuur en fruit de ui 2 min. Voeg de paprikapoeder en bratwurst toe en bak ca. 4 min. Voeg de peen, pompoen, witte bonen in tomatensaus, het bouillonblokje en het water toe en breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Plaats de deksel op de pan en stoof de vegetarische stoof ca. 30 min. in het midden van de oven. Haal na 15 min. de deksel van de pan en schep om.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Bestrooi de stoof met de peterselie en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
400 g winterpenen
4 vegetarische bratwursten
3 el milde olijfolie
1 el gerookte paprikapoeder
400 g koelverse muskaatpompoenstukjes
800 g witte bonen in tomatensaus in blik
1 groentebouillontablet
300 ml water
10 g verse peterselie
Dit heb je nodig
braadpan met deksel