Traybake met pastinaak en vegetarische bratwurst
Een gerecht met pastinaak is altijd raak. Dat geldt ook voor deze traybake met pastinaak, aardappel, biet en vega bratwurst.
20 min. bereiden / 30 min. oventijd
10 ingrediënten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in parten van ca. 2 cm. Schil de pastinaak en snijd in plakken van 2 cm dik. Snijd de bietjes in parten van ca. 2 cm en de rode uien in kwarten.
Meng de aardappel, pastinaak, biet en rode ui met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven.
Ris ondertussen de naalden van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng de rozemarijn, het sinaasappelsap, de komijn en honing en schep om met de bratwurst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal na 20 min. de bakplaat uit de oven, schep om en verdeel de bratwurst met het sinaasappelmengel over de groenten. Bak nog ca. 10 min. boven in de oven. Bestrooi met het sinaasappelrasp en serveer.
Traybake met pastinaak en vegetarische bratwurst
Een gerecht met pastinaak is altijd raak. Dat geldt ook voor deze traybake met pastinaak, aardappel, biet en vega bratwurst.
hoofdgerecht
null personen
20 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in parten van ca. 2 cm. Schil de pastinaak en snijd in plakken van 2 cm dik. Snijd de bietjes in parten van ca. 2 cm en de rode uien in kwarten.
Meng de aardappel, pastinaak, biet en rode ui met de olie, peper en eventueel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven.
Ris ondertussen de naalden van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Meng de rozemarijn, het sinaasappelsap, de komijn en honing en schep om met de bratwurst. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Haal na 20 min. de bakplaat uit de oven, schep om en verdeel de bratwurst met het sinaasappelmengel over de groenten. Bak nog ca. 10 min. boven in de oven. Bestrooi met het sinaasappelrasp en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappel
400 g pastinaken
500 g biologische gekookte rode bieten
2 rode uien
3 el milde olijfolie
7½ g verse rozemarijn
1 sinaasappel
2 tl gemalen komijnzaad
3 el honing
4 vegetarische bratwursten
Dit heb je nodig
bakpapier