Hete bliksem met geroosterde pastinaak
Hete bliksem is een Hollandse klassieker. Dus waarom voeg je er dan niet zo'n andere Nederlandse favoriet aan toe? De pastinaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pastinaken en snijd de helft in lange frieten van 1 cm dik. Halveer ⅖ van de uien en snijd de helften in parten van een ½ cm dik. Verdeel de pastinaakfrieten en uiparten over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de paprikapoeder, olie en peper. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudgeel.
Snijd ondertussen de rest van de pastinaken in gelijke stukken. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snipper de rest van de uien grof. Schil ⅔ van de appels en snijd in blokjes van 1 cm.
Doe de pastinaak, aardappel, ui en appel in een pan en giet er zoveel kokend water bij dat alles net onderstaat. Voeg eventueel zout toe, breng weer aan de kook en kook in 15 min. gaar.
Boen ondertussen de rest van de appels schoon en snijd met schil in blokjes van een ½ cm.
Giet de groenten met aardappel en appel af, maar vang 1 kopje kookvocht (per 4 personen) op. Voeg dit kookvocht weer toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de appelblokjes en rozijnen erdoor. Breng op smaak met peper. Verdeel over de borden en verdeel de geroosterde pastinaak en ui erover.
Hete bliksem met geroosterde pastinaak
Hete bliksem is een Hollandse klassieker. Dus waarom voeg je er dan niet zo'n andere Nederlandse favoriet aan toe? De pastinaak.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
35 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de pastinaken en snijd de helft in lange frieten van 1 cm dik. Halveer ⅖ van de uien en snijd de helften in parten van een ½ cm dik. Verdeel de pastinaakfrieten en uiparten over een met bakpapier beklede bakplaat en meng met de paprikapoeder, olie en peper. Rooster in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar en goudgeel.
Snijd ondertussen de rest van de pastinaken in gelijke stukken. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Snipper de rest van de uien grof. Schil ⅔ van de appels en snijd in blokjes van 1 cm.
Doe de pastinaak, aardappel, ui en appel in een pan en giet er zoveel kokend water bij dat alles net onderstaat. Voeg eventueel zout toe, breng weer aan de kook en kook in 15 min. gaar.
Boen ondertussen de rest van de appels schoon en snijd met schil in blokjes van een ½ cm.
Giet de groenten met aardappel en appel af, maar vang 1 kopje kookvocht (per 4 personen) op. Voeg dit kookvocht weer toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de appelblokjes en rozijnen erdoor. Breng op smaak met peper. Verdeel over de borden en verdeel de geroosterde pastinaak en ui erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 g biologische pastinaken
5 biologische uien
1 el milde paprikapoeder
2 el milde olijfolie
800 g biologische iets kruimige aardappelen
2 biologische Elstar appels
1 Elstar appel
80 g rozijnen
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper