Rijstbowl met falafel, avocado en chilimayo
Ga uit je bowl met deze rijstbowl met falafel, komkommer, avocado en chilimayonaise, want in 15 min. staat-ie al op tafel!
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet en laat staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de radijs in dunne plakjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de breedte in dunne plakjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig. Meng de mayo met de woksaus.
Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel in componenten de sla, komkommer, radijs, avocado en falafel erover. Besprenkel met de chili-mayosaus.
Rijstbowl met falafel, avocado en chilimayo
Ga uit je bowl met deze rijstbowl met falafel, komkommer, avocado en chilimayonaise, want in 15 min. staat-ie al op tafel!
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet en laat staan tot gebruik.
Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de radijs in dunne plakjes. Snijd de avocado in de lengte doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in de breedte in dunne plakjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op laag vuur. Keer regelmatig. Meng de mayo met de woksaus.
Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel in componenten de sla, komkommer, radijs, avocado en falafel erover. Besprenkel met de chili-mayosaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte snelkookrijst
1 komkommer
200 g radijsjes
1 avocado
2 el arachideolie
400 g falafel
3 el Hellmann's vegan mayonaise
1½ el Conimex woksaus sweet chili
100 g jonge bladsla met veldsla