Noedels met tofu, Chinese wokgroente en zoete chilisaus
Bij deze noedels scheuren we de tofu, die krijgt daardoor bij het bakken verschillende krokante texturen. Probeer maar eens!
Aan de slag
Laat de tofu uitlekken, dep droog en scheur in grove stukken van 2-3-cm. Bestrooi met peper.
Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de tofu op middelhoog vuur in 10 min. krokant. Voeg de laatste 2 min. de sojasaus toe. Schep regelmatig om. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Kook de mie in 5 min. beetgaar en giet af. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de woksaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en evt. zout.
Snijd de koriander grof. Meng de noedels met de groenten en verdeel over diepe borden. Verdeel de tofu erover en garneer met de koriander.
Noedels met tofu, Chinese wokgroente en zoete chilisaus
Bij deze noedels scheuren we de tofu, die krijgt daardoor bij het bakken verschillende krokante texturen. Probeer maar eens!
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Laat de tofu uitlekken, dep droog en scheur in grove stukken van 2-3-cm. Bestrooi met peper.
Verhit ⅔ van de olie in een koekenpan en bak de tofu op middelhoog vuur in 10 min. krokant. Voeg de laatste 2 min. de sojasaus toe. Schep regelmatig om. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Kook de mie in 5 min. beetgaar en giet af. Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak de wokgroente 3 min. op hoog vuur. Voeg de woksaus toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en evt. zout.
Snijd de koriander grof. Meng de noedels met de groenten en verdeel over diepe borden. Verdeel de tofu erover en garneer met de koriander.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
375 g tofu naturel
3 el arachideolie
2 el Conimex sojasaus
250 g Conimex eiermie
600 g Chinese wokgroente taugé-rode paprika
100 ml Conimex woksaus sweet chili
7½ g verse koriander