Pita falafel met avocado-yoghurtsaus
bewaar
bewaar

Pita falafel met avocado-yoghurtsaus

Een snellere pita dan deze is er niet. Lekker met falafel en binnen 15 minuten klaar!

15 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 220 °C. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook ze 1 min. Giet af en spoel onder koud stromend water. Hak ondertussen de amandelen grof. Snijd de radijs in dunne plakjes.

Meng de azijn en de olie in een kom. Snijd de sperziebonen heel fijn en meng met de radijs en amandelen en de dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Besprenkel de pitabroodjes met water. Leg de pita’s en falafelballetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 5 min. Keer de broodjes halverwege.

Halveer ondertussen de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Doe de avocado en yoghurt in de blender of een hoge beker. Breng op smaak met peper en zout. Pureer met de blender of staafmixer tot een gladde saus.

Snijd de pita’s doormidden en beleg de pita’s met de avocado-yoghurtsaus, de sperziebonensalade en de falafel.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pita falafel met avocado-yoghurtsaus

Een snellere pita dan deze is er niet. Lekker met falafel en binnen 15 minuten klaar!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig