Pita met falafel en avocadosalade
Falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten. Een perfecte vegacombi met de avocadosalade.
Aan de slag
Kook de doperwten in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwarm ondertussen de pitabroodjes en falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snijd het in blokjes en doe in een kom. Snijd de kropjes sla in reepjes van 1 cm breed en de koriander grof. Verkruimel de geitenkaas. Voeg met het limoensap en de doperwten toe aan de avocado en schep om. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de broodjes open, schep in elk broodje 2 el avocadosalade en verdeel de falafel erover.
Pita met falafel en avocadosalade
Falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten. Een perfecte vegacombi met de avocadosalade.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de doperwten in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwarm ondertussen de pitabroodjes en falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snijd het in blokjes en doe in een kom. Snijd de kropjes sla in reepjes van 1 cm breed en de koriander grof. Verkruimel de geitenkaas. Voeg met het limoensap en de doperwten toe aan de avocado en schep om. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de broodjes open, schep in elk broodje 2 el avocadosalade en verdeel de falafel erover.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g verse doperwten
4 grote volkorenpitabroodjes
234 g falafel
1 eetrijpe avocado
2 stuks babyromainesla
15 g verse koriander
100 g geitenkaas blanc 50+
2 el limoensap