Pita met falafel en avocadosalade
bewaar
bewaar

Pita met falafel en avocadosalade

Falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten. Een perfecte vegacombi met de avocadosalade.

25 min. bereiden

8 ingrediënten

Aan de slag

Kook de doperwten in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwarm ondertussen de pitabroodjes en falafel volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snijd het in blokjes en doe in een kom. Snijd de kropjes sla in reepjes van 1 cm breed en de koriander grof. Verkruimel de geitenkaas. Voeg met het limoensap en de doperwten toe aan de avocado en schep om. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de broodjes open, schep in elk broodje 2 el avocadosalade en verdeel de falafel erover.

variatietipHoud je van pittig? Breng de avocadosalade op smaak met tabasco red peppersauce.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pita met falafel en avocadosalade

Falafelballetjes zijn gemaakt van kikkererwten. Een perfecte vegacombi met de avocadosalade.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig