Vega volkorenmacaroni met tomaten-paprikasaus
Vega volkorenmacaroni met tomaten-parikasaus is gezond, budget friendly en super gemakkelijk uit de oven.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten en snijd elke ui in kwarten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd elke helft in 4 parten.
Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven, ui, paprika en ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Neem de bakplaten uit de oven. Haal de tenen knoflook uit hun velletje. Doe samen met de geroosterde groente, incl. het vrijgekomen vocht, in een hoge beker een pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de saus toe en verwarm 2 min. mee. Roer ⅔ van de basilicumblaadjes en de macaroni erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van het basilicum.
Vega volkorenmacaroni met tomaten-paprikasaus
Vega volkorenmacaroni met tomaten-parikasaus is gezond, budget friendly en super gemakkelijk uit de oven.
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de tomaten en snijd elke ui in kwarten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd elke helft in 4 parten.
Verdeel de tomaten met de snijkant naar boven, ui, paprika en ongepelde tenen knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper. Rooster ca. 25 min. in het midden van de oven.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Neem de bakplaten uit de oven. Haal de tenen knoflook uit hun velletje. Doe samen met de geroosterde groente, incl. het vrijgekomen vocht, in een hoge beker een pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de rulstukjes 5 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig. Voeg de saus toe en verwarm 2 min. mee. Roer ⅔ van de basilicumblaadjes en de macaroni erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de rest van het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 trostomaten
2 middelgrote uien
2 rode paprika's
2 tenen knoflook
2 el olijfolie mild
300 g volkorenmacaroni
200 g vegan rulstukjes
15 g verse basilicum
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker