Macaroni in tomaten-paprikasaus met tofu
Deze macaroni is extra genieten door de verstopte groentes in de zelfgemaakte saus. Extra lekker met de verkruimelde tofu.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de paprika schoon en snijd elke paprika en ui in kwarten. Meng de paprika en ui met de ongepelde tenen knoflook, de helft van de olie en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. boven in de oven.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Laat ondertussen de tofu uitlekken, dep droog met een schone theedoek en verkruimel fijn. Meng met de paprikapoeder en peper. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de tofu 6-8 min op hoog vuur. Roer regelmatig.
Doe de groente met de gepelde tomaten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
Voeg de saus toe aan de tofu en verwarm 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de selderij grof. Meng de macaroni met saus en selderij en verdeel over borden.
Macaroni in tomaten-paprikasaus met tofu
Deze macaroni is extra genieten door de verstopte groentes in de zelfgemaakte saus. Extra lekker met de verkruimelde tofu.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
25 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de paprika schoon en snijd elke paprika en ui in kwarten. Meng de paprika en ui met de ongepelde tenen knoflook, de helft van de olie en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. boven in de oven.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.
Laat ondertussen de tofu uitlekken, dep droog met een schone theedoek en verkruimel fijn. Meng met de paprikapoeder en peper. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de tofu 6-8 min op hoog vuur. Roer regelmatig.
Doe de groente met de gepelde tomaten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
Voeg de saus toe aan de tofu en verwarm 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de selderij grof. Meng de macaroni met saus en selderij en verdeel over borden.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 paprika's
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
4 el milde olijfolie
300 g volkorenmacaroni
375 g tofu naturel
1 el milde paprikapoeder
400 g gepelde tomaten in blik
5 g verse selderij
Dit heb je nodig
bakpapier
schone theedoek
staafmixer met hoge beker