Macaroni in tomaten-paprikasaus met tofu
bewaar
bewaar

Macaroni in tomaten-paprikasaus met tofu

Deze macaroni is extra genieten door de verstopte groentes in de zelfgemaakte saus. Extra lekker met de verkruimelde tofu.

25 min. bereiden / 15 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de paprika schoon en snijd elke paprika en ui in kwarten. Meng de paprika en ui met de ongepelde tenen knoflook, de helft van de olie en peper en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. boven in de oven.

Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Laat ondertussen de tofu uitlekken, dep droog met een schone theedoek en verkruimel fijn. Meng met de paprikapoeder en peper. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de tofu 6-8 min op hoog vuur. Roer regelmatig.

Doe de groente met de gepelde tomaten in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

Voeg de saus toe aan de tofu en verwarm 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de selderij grof. Meng de macaroni met saus en selderij en verdeel over borden.

bereidingstipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Macaroni in tomaten-paprikasaus met tofu

Deze macaroni is extra genieten door de verstopte groentes in de zelfgemaakte saus. Extra lekker met de verkruimelde tofu.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig