Gezonde macaroni
Voor deze gezonde pasta gaat alles in één pan. Dat is pas makkelijk koken!
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook en macaronigroente 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de macaroni, gepelde tomaten, zuivelspread en het water toe. Plet de tomaten met een houten lepel en breng het geheel aan de kook. Kook 13 min. op matig vuur. Roer af en toe. Voeg eventueel wat meer water toe als de saus te dik wordt.
Snijd ondertussen het basilicum fijn en de spinazie grof. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Controleer of de pasta gaar is. Roer ¾ van het basilicum erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over diepe borden en garneer met de rest van het basilicum.
Gezonde macaroni
Voor deze gezonde pasta gaat alles in één pan. Dat is pas makkelijk koken!
hoofdgerecht
null personen
525 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de hapjespan en bak de knoflook en macaronigroente 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg de macaroni, gepelde tomaten, zuivelspread en het water toe. Plet de tomaten met een houten lepel en breng het geheel aan de kook. Kook 13 min. op matig vuur. Roer af en toe. Voeg eventueel wat meer water toe als de saus te dik wordt.
Snijd ondertussen het basilicum fijn en de spinazie grof. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Controleer of de pasta gaar is. Roer ¾ van het basilicum erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over diepe borden en garneer met de rest van het basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
450 g macaronigroenten
300 g volkorenmacaroni
800 g gepelde tomaten in blik
200 g zuivelspread
200 ml heet water
15 g verse basilicum
400 g verse spinazie