Pastasalade met geroosterde paprikasaus
Door de paprika's te roosteren worden ze lekker zacht en smaakvol. In deze pastasalade gaat de helft in de saus en de helft door de pasta!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 230 °C. Verdeel de paprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven ca. 25 min. tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe ze in een kom en dek luchtdicht af met vershoudfolie. Laat ze zo 15 min. afkoelen.
Pel ondertussen de tenen knoflook en doe ze met de olijfolie in een steelpan. Zet de pan op laag vuur en verwarm 30 min. tot ze gaar en zacht zijn. De olie moet niet te heet worden, anders verbrandt de knoflook.
Kook ondertussen de riga oni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in kwarten. Scheur de blaadjes van het basilicum grof en snijd de stelen fijn.
Verhit 2 el (per 4 personen) van de knoflookolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kappertjes en de basilicumstelen 4 min. Schep uit de pan.
Halveer de geroosterde paprika’s en verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en het geblakerde vel. Snijd het vruchtvlees in dunne repen. Doe de helft van de paprika met de zachte knoflook en de rest van de olie in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met vers- gemalen zwarte peper en eventueel zout.
Meng de pasta met de paprikasaus, tomaten en het kappertjes-basilicum- mengsel. Schep de salade op een grote schaal en verdeel de rest van de paprika en het basilicum erover.
Pastasalade met geroosterde paprikasaus
Door de paprika's te roosteren worden ze lekker zacht en smaakvol. In deze pastasalade gaat de helft in de saus en de helft door de pasta!
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
45 min. bereiden
15 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 230 °C. Verdeel de paprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in het midden van de oven ca. 25 min. tot ze zwartgeblakerd zijn. Doe ze in een kom en dek luchtdicht af met vershoudfolie. Laat ze zo 15 min. afkoelen.
Pel ondertussen de tenen knoflook en doe ze met de olijfolie in een steelpan. Zet de pan op laag vuur en verwarm 30 min. tot ze gaar en zacht zijn. De olie moet niet te heet worden, anders verbrandt de knoflook.
Kook ondertussen de riga oni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in kwarten. Scheur de blaadjes van het basilicum grof en snijd de stelen fijn.
Verhit 2 el (per 4 personen) van de knoflookolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kappertjes en de basilicumstelen 4 min. Schep uit de pan.
Halveer de geroosterde paprika’s en verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en het geblakerde vel. Snijd het vruchtvlees in dunne repen. Doe de helft van de paprika met de zachte knoflook en de rest van de olie in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met vers- gemalen zwarte peper en eventueel zout.
Meng de pasta met de paprikasaus, tomaten en het kappertjes-basilicum- mengsel. Schep de salade op een grote schaal en verdeel de rest van de paprika en het basilicum erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 rode paprika's
5 tenen knoflook
100 ml olijfolie mild
300 g rigatoni
400 g snoepgroente tomatenmix
15 g verse basilicum
1½ el kappertjes
Dit heb je nodig
bakpapier
vershoudfolie
staafmixer met hoge beker