Spitskoolsalade met appel en rozijnen
bewaar
bewaar

Spitskoolsalade met appel en rozijnen

Kies tijdens de lunch voor een salade. Deze variant met kool en walnoten heeft het allemaal: hij is friszuur, knapperig en gezond.

20 min. bereiden / 10 min. oventijd

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de muntblaadjes met de knoflook, olie, azijn en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde olie.

Besmeer de sneetjes brood met de helft van de munt-olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin.

Halveer ondertussen de spitskool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de komkommer in blokjes van ca. 1 cm en de bosuien in dunne ringetjes.

Meng de spitskool met de komkommer, appel, rozijnen, bosui en de rest van de munt-olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Hak de walnoten grof en strooi over de salade. Snijd de toast diagonaal in 4 stukken en serveer bij de salade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spitskoolsalade met appel en rozijnen

Kies tijdens de lunch voor een salade. Deze variant met kool en walnoten heeft het allemaal: hij is friszuur, knapperig en gezond.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig