Spitskoolsalade met appel en rozijnen
Kies tijdens de lunch voor een salade. Deze variant met kool en walnoten heeft het allemaal: hij is friszuur, knapperig en gezond.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de muntblaadjes met de knoflook, olie, azijn en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde olie.
Besmeer de sneetjes brood met de helft van de munt-olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin.
Halveer ondertussen de spitskool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de komkommer in blokjes van ca. 1 cm en de bosuien in dunne ringetjes.
Meng de spitskool met de komkommer, appel, rozijnen, bosui en de rest van de munt-olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de walnoten grof en strooi over de salade. Snijd de toast diagonaal in 4 stukken en serveer bij de salade.
Spitskoolsalade met appel en rozijnen
Kies tijdens de lunch voor een salade. Deze variant met kool en walnoten heeft het allemaal: hij is friszuur, knapperig en gezond.
null personen
435 kcal
20 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de muntblaadjes met de knoflook, olie, azijn en peper in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde olie.
Besmeer de sneetjes brood met de helft van de munt-olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster in ca. 10 min. in het midden van de oven goudbruin.
Halveer ondertussen de spitskool in de lengte, verwijder de harde kern en snijd in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de komkommer in blokjes van ca. 1 cm en de bosuien in dunne ringetjes.
Meng de spitskool met de komkommer, appel, rozijnen, bosui en de rest van de munt-olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de walnoten grof en strooi over de salade. Snijd de toast diagonaal in 4 stukken en serveer bij de salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
20 g verse munt
1 teen knoflook
3 el extra vierge olijfolie
1 el witte natuurazijn
6 sneetjes volkorenbrood
300 g spitskool
2 jonagold appels
1 komkommer
3 bosuien
50 g rozijnen
50 g ongebrande walnoten
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
bakpapier