Lunchsalade met groene appel, gerookte zalm en croutons
Een snelle lunchsalade die smaakt naar uren werk? Het kan. Deze salade met groene appel, gerookte zalm en croutons bewijst het wel.
Aan de slag
Maak de croutons: rooster de sneetjes brood in de broodrooster en snijd in blokjes van ca. 1½ cm. Bewaar in een afgesloten bakje.
Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Snijd het bosuitje in dunne ringen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de zalm in reepjes van een ½ cm. Meng de bleekselderij, bosui, appel, zalm en slamelange en bewaar in de afsluitbare lunchtrommel of -pot.
Meng de rodewijnazijn en olie tot een dressing, breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar in een apart bakje.
Maak de salade ter plekke: meng de salade met de dressing en de croutons.
Lunchsalade met groene appel, gerookte zalm en croutons
Een snelle lunchsalade die smaakt naar uren werk? Het kan. Deze salade met groene appel, gerookte zalm en croutons bewijst het wel.
null personen
245 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Maak de croutons: rooster de sneetjes brood in de broodrooster en snijd in blokjes van ca. 1½ cm. Bewaar in een afgesloten bakje.
Snijd de bleekselderij in boogjes van een ½ cm. Snijd het bosuitje in dunne ringen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de zalm in reepjes van een ½ cm. Meng de bleekselderij, bosui, appel, zalm en slamelange en bewaar in de afsluitbare lunchtrommel of -pot.
Meng de rodewijnazijn en olie tot een dressing, breng op smaak met peper en eventueel zout. Bewaar in een apart bakje.
Maak de salade ter plekke: meng de salade met de dressing en de croutons.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 sneetjes volkorenbrood
1 stengel bleekselderij
1 bosuitje
½ friszure appel
50 g gerookte zalm
50 g eikenbladslamelange
1 el rodewijnazijn
4 tl extra vierge olijfolie
Dit heb je nodig
broodrooster
lunchbakje of weckpot