Wedge salad
Wedden dat je deze wedge salad vaker gaat maken! Want waarom een salade snijden als je ook een mooie part kunt serveren?
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de speckjes 5-6 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de sneetjes brood in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Neem de speckjes uit de pan en bewaar tot gebruik. Verhit de pan opnieuw met de rest van de olie en bak de broodblokjes ca. 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Zet het vuur uit.
Snijd ondertussen de radijsjes en snoepkomkommer in de breedte in dunne plakjes. Snijd de krop ijsbergsla in 4 parten.
Verdeel wedges ijsbergsla met de snijkanten naar boven over borden. Besprenkel met de caesardressing en verdeel er de speckjes, kaasflakes, croutons, komkommer en radijs over.
Wedge salad
Instructievideo - 00:52 min.
Wedge salad
Wedden dat je deze wedge salad vaker gaat maken! Want waarom een salade snijden als je ook een mooie part kunt serveren?
bijgerecht
null personen
285 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de speckjes 5-6 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de sneetjes brood in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de knoflook fijn. Neem de speckjes uit de pan en bewaar tot gebruik. Verhit de pan opnieuw met de rest van de olie en bak de broodblokjes ca. 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Zet het vuur uit.
Snijd ondertussen de radijsjes en snoepkomkommer in de breedte in dunne plakjes. Snijd de krop ijsbergsla in 4 parten.
Verdeel wedges ijsbergsla met de snijkanten naar boven over borden. Besprenkel met de caesardressing en verdeel er de speckjes, kaasflakes, croutons, komkommer en radijs over.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el milde olijfolie
125 g De Vegetarische Slager geroockte speckjes
2 sneetjes AH Liefde & Passie volkorenbroden
1 teen knoflook
1 el olijfolie
100 g radijsjes
230 g snoepkomkommers
½ krop ijsbergsla
90 ml caesardressing
4 el Parmigiano Reggiano-flakes