Green goddess salad
De green goddess salad is de godin van de salades! De groene dressing met verse kruiden, cashewnoten en Parmezaan is niet te weerstaan.
Aan de slag
Snijd de komkommers in kleine blokjes en de bosui in dunne ringetjes. Snijd de sjalot grof en pers de citroen uit.
Doe de sjalot, knoflook, cashewnoten, spinazie, het basilicum, de Parmezaanse kaas, 1-2 el citroensap (per 4 personen), de rijstazijn en ¾ van de olijfolie in de blender en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Doe de witte kool, ijsbergsla, komkommer en bosui in een kom en meng de dressing erdoor. Halveer de burrata, verdeel over de salade en besprenkel met de rest van de olie en versgemalen zwarte peper.
Green goddess salad
Instructievideo - 00:58 min.
Green goddess salad
De green goddess salad is de godin van de salades! De groene dressing met verse kruiden, cashewnoten en Parmezaan is niet te weerstaan.
bijgerecht
null personen
515 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de komkommers in kleine blokjes en de bosui in dunne ringetjes. Snijd de sjalot grof en pers de citroen uit.
Doe de sjalot, knoflook, cashewnoten, spinazie, het basilicum, de Parmezaanse kaas, 1-2 el citroensap (per 4 personen), de rijstazijn en ¾ van de olijfolie in de blender en mix tot een gladde saus. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.
Doe de witte kool, ijsbergsla, komkommer en bosui in een kom en meng de dressing erdoor. Halveer de burrata, verdeel over de salade en besprenkel met de rest van de olie en versgemalen zwarte peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 snoepkomkommers
4 bosuitjes
1 sjalot
1 citroen
1 teen knoflook
50 g ongezouten cashewnoten
50 g verse spinazie
30 g verse basilicum
2 el Parmigiano Reggiano
2 el rijstazijn
100 ml extra vierge olijfolie
300 g gesneden witte kool
100 g fijngesneden ijsbergsla
2 bollen burrata
Dit heb je nodig
blender