Spinaziesalade met kersen & basilicum
Verse kersen: verrassend lekker in deze maaltijdsalade met hazelnoten, spinazie en snijbonen.
Aan de slag
Doe de basilicumblaadjes, azijn en 4 el olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de sjalotten in dunne ringen. Hak de hazelnoten grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de hazelnoten, snijbonen, peper en eventueel zout toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend in 1 min. iets slinken. Verdeel het over een grote serveerschaal en schep de rest van de spinazie erdoor.
Besprenkel de spinaziesalade met de basilicumdressing, verkruimel de kaas erover en leg de kersen erop. Bestrooi met peper en serveer.
Spinaziesalade met kersen & basilicum
Verse kersen: verrassend lekker in deze maaltijdsalade met hazelnoten, spinazie en snijbonen.
hoofdgerecht
null personen
420 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Doe de basilicumblaadjes, azijn en 4 el olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de sjalotten in dunne ringen. Hak de hazelnoten grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de hazelnoten, snijbonen, peper en eventueel zout toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend in 1 min. iets slinken. Verdeel het over een grote serveerschaal en schep de rest van de spinazie erdoor.
Besprenkel de spinaziesalade met de basilicumdressing, verkruimel de kaas erover en leg de kersen erop. Bestrooi met peper en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g verse basilicum
3 el witte wijnazijn
6 el extra vierge olijfolie
2 sjalotten
50 g ongebrande hazelnoten
200 g verse gesneden snijbonen
300 g spinazie (gewassen)
200 g witte kaas
400 g verse kersen
Dit heb je nodig
staafmixer