Spinaziesalade met kersen & basilicum
bewaar
bewaar

Spinaziesalade met kersen & basilicum

Verse kersen: verrassend lekker in deze maaltijdsalade met hazelnoten, spinazie en snijbonen.

20 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Doe de basilicumblaadjes, azijn en 4 el olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de sjalotten in dunne ringen. Hak de hazelnoten grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de sjalot 2 min. Voeg de hazelnoten, snijbonen, peper en eventueel zout toe en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend in 1 min. iets slinken. Verdeel het over een grote serveerschaal en schep de rest van de spinazie erdoor.

Besprenkel de spinaziesalade met de basilicumdressing, verkruimel de kaas erover en leg de kersen erop. Bestrooi met peper en serveer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spinaziesalade met kersen & basilicum

Verse kersen: verrassend lekker in deze maaltijdsalade met hazelnoten, spinazie en snijbonen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig