Spinaziesalade met gegrilde kip, aardbeien & witte kaas
Kip, aardbei én kaas in een salade? Een verrassende combi, die je misschien niet zo een-twee-drie bedenkt!
Aan de slag
Pers de knoflook uit en meng samen met 4 el olie en de dragon tot een kruidenolie.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Scheur het brood in stukjes van 1 cm en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de kruidenolie en schep goed om. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kipfilethaasjes 4 tot 6 min. gaar. Keer regelmatig.
Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien in de lengte.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes.
Meng de spinazie en avocado met de rest van de olie en de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de salade met de broodcroutons, gegrilde kipfilet, aardbeien en verkruimel de witte kaas erover.
Spinaziesalade met gegrilde kip, aardbeien & witte kaas
Kip, aardbei én kaas in een salade? Een verrassende combi, die je misschien niet zo een-twee-drie bedenkt!
hoofdgerecht
null personen
735 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Pers de knoflook uit en meng samen met 4 el olie en de dragon tot een kruidenolie.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Scheur het brood in stukjes van 1 cm en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de kruidenolie en schep goed om. Bak het brood in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en krokant. Schep regelmatig om.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk de kipfilethaasjes met de rest van de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril de kipfilethaasjes 4 tot 6 min. gaar. Keer regelmatig.
Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en halveer de aardbeien in de lengte.
Snijd de avocado overlangs doormidden. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in reepjes.
Meng de spinazie en avocado met de rest van de olie en de azijn en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer de salade met de broodcroutons, gegrilde kipfilet, aardbeien en verkruimel de witte kaas erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
7 el extra vierge olijfolie
1 el gedroogde dragon
1 petit cereales
300 g kipfilethaasjes
250 g verse aardbeien
2 eetrijpe avocado's
200 g verse spinazie
2 el witte balsamicoazijn
150 g witte kaas
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan