Spinaziesalade
Met zelfgegrilde paprikareepjes en een zure dressing. Lekker als bij- of voorgerecht.
Aan de slag
Klop een dressing van de azijn met de olie. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Verhit de grillpan en gril hierop de paprika's tot de schil zwart ziet. Doe de paprika's in een afgesloten plastic zakje en laat ze afkoelen. Wrijf daarna de velletjes er zoveel mogelijk af en snijd de paprika's in hele dunne reepjes. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Rasp de kaas.
Schep de dressing door de spinazie, zorg dat alle blaadjes met een laagje dressing zijn bedekt. Bestrooi de salade met de kikkererwten, kaas en de paprikareepjes.
Groenten grillen en roosteren
Instructievideo - 00:50 min.
Spinaziesalade
Met zelfgegrilde paprikareepjes en een zure dressing. Lekker als bij- of voorgerecht.
bijgerecht
null personen
280 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Klop een dressing van de azijn met de olie. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
Verhit de grillpan en gril hierop de paprika's tot de schil zwart ziet. Doe de paprika's in een afgesloten plastic zakje en laat ze afkoelen. Wrijf daarna de velletjes er zoveel mogelijk af en snijd de paprika's in hele dunne reepjes. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Rasp de kaas.
Schep de dressing door de spinazie, zorg dat alle blaadjes met een laagje dressing zijn bedekt. Bestrooi de salade met de kikkererwten, kaas en de paprikareepjes.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el balsamicoazijn
5 el olijfolie extra vierge
½ teen knoflook
2 rode paprika's
400 g kikkererwten in blik
50 g Grana Padano kaas
300 g verse spinazie
Dit heb je nodig
grillpan