Spinaziesalade
bewaar
bewaar

Spinaziesalade

Met zelfgegrilde paprikareepjes en een zure dressing. Lekker als bij- of voorgerecht.

30 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Klop een dressing van de azijn met de olie. Pers de knoflook erboven en breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

Verhit de grillpan en gril hierop de paprika's tot de schil zwart ziet. Doe de paprika's in een afgesloten plastic zakje en laat ze afkoelen. Wrijf daarna de velletjes er zoveel mogelijk af en snijd de paprika's in hele dunne reepjes. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Rasp de kaas.

Schep de dressing door de spinazie, zorg dat alle blaadjes met een laagje dressing zijn bedekt. Bestrooi de salade met de kikkererwten, kaas en de paprikareepjes.

bereidingstipVoor een snellere versie kun je kant-en-klare gegrilde paprika's gebruiken (pot 295 g, AH Excellent).

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Spinaziesalade

Met zelfgegrilde paprikareepjes en een zure dressing. Lekker als bij- of voorgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig