Pasta met tartaar, Italiaanse groente, courgette en ricotta
Tadaaaa, we gaan vanavond voor pasta met tartaar!
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang 200 ml van het kookwater (per 4 personen) op.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en de courgette in plakken van een ½ cm.
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de tartaar in ca. 2 min op hoog vuur rul. Voeg de knoflook, courgette en roerbakgroente toe en bak nog ca. 5 min. op middelhoog vuur mee. Schep regelmatig om.
Roer ondertussen de melk, ricotta en het kookwater tot smeuïg. Voeg toe aan de pan. Stoof nog ca. 8 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Roer de penne erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Pasta met tartaar, Italiaanse groente, courgette en ricotta
Tadaaaa, we gaan vanavond voor pasta met tartaar!
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en vang 200 ml van het kookwater (per 4 personen) op.
Snijd ondertussen de tenen knoflook fijn en de courgette in plakken van een ½ cm.
Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de tartaar in ca. 2 min op hoog vuur rul. Voeg de knoflook, courgette en roerbakgroente toe en bak nog ca. 5 min. op middelhoog vuur mee. Schep regelmatig om.
Roer ondertussen de melk, ricotta en het kookwater tot smeuïg. Voeg toe aan de pan. Stoof nog ca. 8 min. met de deksel op de pan op laag vuur. Roer de penne erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g volkorenpenne
2 tenen knoflook
1 courgette
3 el milde olijfolie
300 g rundertartaartjes
800 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
150 ml halfvolle melk
250 g ricotta