Gnocchi met groenten en vega spek
Vanavond staat er Italiaans uit de oven op het menu. Heerlijk in de herfst.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de cavolo nero van de roerbakgroente grof. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de helft van het vegaspek op middelhoog vuur 1 min. Voeg alle roerbakgroente toe en bak nog 5 min. mee.
Voeg de kookzuivel, ricotta en gnocchi toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over de ovenschaal. Verdeel de rest van het spek erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
Gnocchi met groenten en vega spek
Vanavond staat er Italiaans uit de oven op het menu. Heerlijk in de herfst.
hoofdgerecht
null personen
750 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de cavolo nero van de roerbakgroente grof. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de helft van het vegaspek op middelhoog vuur 1 min. Voeg alle roerbakgroente toe en bak nog 5 min. mee.
Voeg de kookzuivel, ricotta en gnocchi toe en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over de ovenschaal. Verdeel de rest van het spek erover. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven goudbruin.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
800 g Italiaanse roerbakgroente cavolo nero
1 el milde olijfolie
250 g vegetarische spekreepjes
250 ml kookzuivel
250 g ricotta
1 kg gnocchi
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 30 cm)