Basisrecept kibbeling
bewaar
bewaar

Basisrecept kibbeling

Geen gekibbel, er gaat niets boven kibbeling! Met dit basisrecept zorg je zelf voor die krokante bite.

20 min. bereiden

7 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.

Meng ondertussen de bloem en het zout in een ruime kom door elkaar. Voeg het ei en het bier toe en roer met een garde tot een beslag.

Snijd de kabeljauwfilet in blokjes van ca. 3-4 cm. Bestrooi met ⅔ van de kruidenmix en schep om. Voeg de vis toe aan het beslag in de kom.

Schep de kabeljauw met een schuimspaan uit het beslag, tik met de schuimspaan een paar keer op de rand van de kom zodat het overtollig beslag eraf loopt. Frituur in delen in 3- 4 min. lichtbruin en gaar.

Laat de kibbeling uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de rest van de kruidenmix.

variatietipAls je liever geen bier gebruikt, kan het beslag ook met bruiswater gemaakt worden.
combinatietipLekker met ravigotesaus. Bekijk het recept hier.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Basisrecept kibbeling

Geen gekibbel, er gaat niets boven kibbeling! Met dit basisrecept zorg je zelf voor die krokante bite.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig