Basisrecept kibbeling
Geen gekibbel, er gaat niets boven kibbeling! Met dit basisrecept zorg je zelf voor die krokante bite.
Aan de slag
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.
Meng ondertussen de bloem en het zout in een ruime kom door elkaar. Voeg het ei en het bier toe en roer met een garde tot een beslag.
Snijd de kabeljauwfilet in blokjes van ca. 3-4 cm. Bestrooi met ⅔ van de kruidenmix en schep om. Voeg de vis toe aan het beslag in de kom.
Schep de kabeljauw met een schuimspaan uit het beslag, tik met de schuimspaan een paar keer op de rand van de kom zodat het overtollig beslag eraf loopt. Frituur in delen in 3- 4 min. lichtbruin en gaar.
Laat de kibbeling uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de rest van de kruidenmix.
Basisrecept kibbeling
Geen gekibbel, er gaat niets boven kibbeling! Met dit basisrecept zorg je zelf voor die krokante bite.
bijgerecht
null personen
425 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met een keukenthermometer.
Meng ondertussen de bloem en het zout in een ruime kom door elkaar. Voeg het ei en het bier toe en roer met een garde tot een beslag.
Snijd de kabeljauwfilet in blokjes van ca. 3-4 cm. Bestrooi met ⅔ van de kruidenmix en schep om. Voeg de vis toe aan het beslag in de kom.
Schep de kabeljauw met een schuimspaan uit het beslag, tik met de schuimspaan een paar keer op de rand van de kom zodat het overtollig beslag eraf loopt. Frituur in delen in 3- 4 min. lichtbruin en gaar.
Laat de kibbeling uitlekken op keukenpapier en bestrooi met de rest van de kruidenmix.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 l zonnebloemolie
200 g tarwebloem
½ tl zout
1 middelgroot ei
330 ml blond bier
500 g kabeljauwfilets
4 tl kruidenmix vis
Dit heb je nodig
frituurpan