Kibbeling met bloemkool
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de citroenmayonaise met de kappertjes en helft van de bieslook. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
Kook de bloemkool in een ruime pan met water en zout 4 min. Giet af en laat uitlekken. Doe in de ovenschaal en bestrooi met peper, de rest van de bieslook en de kaas. Zet ca. 15 min. in de oven.
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Doe ondertussen de bloem in een kom en voeg de viskruiden, het ei, de melk en het bier toe. Klop met een garde tot een glad beslag.Haal de vis door het beslag en frituur in 3 porties in 5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de kibbeling met de citroenmayonaise en de bloemkool.
Frituren
Instructievideo - 01:34 min.
Kibbeling met bloemkool
hoofdgerecht
null personen
975 kcal
40 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de citroenmayonaise met de kappertjes en helft van de bieslook. Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
Kook de bloemkool in een ruime pan met water en zout 4 min. Giet af en laat uitlekken. Doe in de ovenschaal en bestrooi met peper, de rest van de bieslook en de kaas. Zet ca. 15 min. in de oven.
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Doe ondertussen de bloem in een kom en voeg de viskruiden, het ei, de melk en het bier toe. Klop met een garde tot een glad beslag.Haal de vis door het beslag en frituur in 3 porties in 5 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de kibbeling met de citroenmayonaise en de bloemkool.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ potje citroenmayonaise
1 potje kappertjes
1 bakje bieslook
400 g kabeljauw
1 bloemkool
150 g jong belegen kaas
1½ l frituurolie
250 g bloem
1 el kruidenmix vis
1 ei
500 ml halfvolle melk
5 ml bier
Dit heb je nodig
frituurpan, ovenschaal ca. 20 x 30 cm, keukenthermometer