Broodje warm vlees
bewaar
bewaar

Broodje warm vlees

Een broodje warm vlees met pindasaus is misschien wel het ultieme broodje voor de lunch.

25 min. bereiden

pittig

13 ingrediënten

Aan de slag

Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Verhit de helft van de olie in een steelpan en fruit de sjalot, knoflook, gember en chilivlokken 2 min. op middelhoog vuur.

Voeg de kokosmelk en de ketjap toe en breng aan de kook. Laat 2 min. zachtjes koken op laag vuur. Roer de pindakaas erdoor en pers de limoen boven de pan uit. Voeg het water toe, meng goed en haal de pan van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui in ca. 7 min. op middelhoog vuur zacht. Voeg de fricandeau toe en bak 2 min. mee.

Breng de pindasaus, al roerend, opnieuw aan de kook en haal van het vuur. Voeg als de saus te dik blijft wat extra water toe.

Snijd de broodjes open. Verdeel het vlees en de ui over de broodjes. Schep op elk broodje een volle lepel pindasaus en serveer.

bewaartip Gebruik de rest van de saus bijvoorbeeld voor kipsaté, voor bij gadogado of voor een patatje oorlog. De pindasaus kan je 1 week bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
combinatietipLekker met augurk of atjar.
serveertipGebruik voor een sneller broodje kant en klare satésaus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Broodje warm vlees

Een broodje warm vlees met pindasaus is misschien wel het ultieme broodje voor de lunch.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig