Spinaziepannenkoek met gerookte zalm
Vergeet de lunchtrommel en bak pannenkoeken als lunch. Daar krijg je geen spijt van, zeker niet als je gaat voor deze groene variant met spinazie en gerookte zalm.
Aan de slag
Ontdooi de spinazie en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie, havermout, melk, eieren, bakpoeder en het volkorenmeel in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een beslag.
Verhit in 2 koekenpannen elk een ¼ olie en bak van de helft van het beslag 2 pannenkoeken in ca. 4-5 min. knapperig en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 2 pannenkoeken.
Verdeel de pannenkoeken over de borden, verdeel de zalm en yoghurt erover. Breng op smaak met wat versgemalen peper.
Spinaziepannenkoek met gerookte zalm
Vergeet de lunchtrommel en bak pannenkoeken als lunch. Daar krijg je geen spijt van, zeker niet als je gaat voor deze groene variant met spinazie en gerookte zalm.
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Ontdooi de spinazie en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie, havermout, melk, eieren, bakpoeder en het volkorenmeel in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een beslag.
Verhit in 2 koekenpannen elk een ¼ olie en bak van de helft van het beslag 2 pannenkoeken in ca. 4-5 min. knapperig en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 2 pannenkoeken.
Verdeel de pannenkoeken over de borden, verdeel de zalm en yoghurt erover. Breng op smaak met wat versgemalen peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g diepvries fijngesneden spinazie
150 g volkoren havermout
200 ml halfvolle melk
2 witte scharreleieren
2 tl bakpoeder
2 el volkoren tarwemeel
3 el zonnebloemolie
200 g gerookte zalmfilet
4 el yoghurt Griekse stijl 0%
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker