Kersensorbet
bewaar
bewaar

Kersensorbet

Hitteplan? Deze kersensorbet! Is lekker, werkt verkoelend en het staat al in een kwartiertje op de tuintafel. En niet onbelangrijk: je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Snel maken dus, dit ijsje.

15 min. bereiden / 4 uur wachten

3 ingrediënten

Aan de slag

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pureer ⅘ van de kersen (ontpit) met het citroenrasp, 1 el -sap (per 8 porties) en het witte basterdsuiker in een keukenmachine tot een gladde puree. Doe de puree in een afsluitbare plastic bak, zet in de vriezer en laat gedurende 4 uur bevriezen.

Neem het ijs elke 30 min. uit de vriezer, roer goed door met een garde tot je uiteindelijk een gladde sorbet hebt. Schep met een ijsschep mooie bollen van de sorbet, verdeel over glazen en serveer met de rest van de kersen (eventueel ontpit).

bereidingstip Heb je een ijsmachine? Gebruik deze dan om van de gladde fruitpuree sorbetijs te draaien.
bewaartipHet sorbetijs is ca. 3 maanden houdbaar in de vriezer. Laat het in ca. 1 uur in de koelkast zachter worden, zodat je er bollen van kunt scheppen.
variatietipLekker om toe te voegen: 1 tl vanille-extract.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kersensorbet

Hitteplan? Deze kersensorbet! Is lekker, werkt verkoelend en het staat al in een kwartiertje op de tuintafel. En niet onbelangrijk: je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Snel maken dus, dit ijsje.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig