Frambozensorbet
Met verse frambozen maak je gemakkelijk een heerlijke frambozensorbet. Extra verkoelend idee: je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Perfect ijsje dus!
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pureer ⅘ van de frambozen met het citroenrasp, 1 el -sap (per 8 porties) en het witte basterdsuiker in een keukenmachine tot een gladde puree. Doe de puree in een afsluitbare plastic bak, zet in de vriezer en laat gedurende 4 uur bevriezen.
Neem het ijs elke 30 min. uit de vriezer, roer goed door met een garde tot je uiteindelijk een gladde sorbet hebt. Schep met een ijsschep mooie bollen van de sorbet, verdeel over glazen en serveer met de rest van de frambozen.
Frambozensorbet
Met verse frambozen maak je gemakkelijk een heerlijke frambozensorbet. Extra verkoelend idee: je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Perfect ijsje dus!
nagerecht
null porties
100 kcal
10 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pureer ⅘ van de frambozen met het citroenrasp, 1 el -sap (per 8 porties) en het witte basterdsuiker in een keukenmachine tot een gladde puree. Doe de puree in een afsluitbare plastic bak, zet in de vriezer en laat gedurende 4 uur bevriezen.
Neem het ijs elke 30 min. uit de vriezer, roer goed door met een garde tot je uiteindelijk een gladde sorbet hebt. Schep met een ijsschep mooie bollen van de sorbet, verdeel over glazen en serveer met de rest van de frambozen.
bereidingstip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
750 g verse frambozen
150 g witte basterdsuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine
diepvriesbak
ijsbolletjestang