Frambozensorbet
bewaar
bewaar

Frambozensorbet

Met verse frambozen maak je gemakkelijk een heerlijke frambozensorbet. Extra verkoelend idee: je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Perfect ijsje dus!

10 min. bereiden / 4 uur wachten

3 ingrediënten

Aan de slag

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pureer ⅘ van de frambozen met het citroenrasp, 1 el -sap (per 8 porties) en het witte basterdsuiker in een keukenmachine tot een gladde puree. Doe de puree in een afsluitbare plastic bak, zet in de vriezer en laat gedurende 4 uur bevriezen.

Neem het ijs elke 30 min. uit de vriezer, roer goed door met een garde tot je uiteindelijk een gladde sorbet hebt. Schep met een ijsschep mooie bollen van de sorbet, verdeel over glazen en serveer met de rest van de frambozen.

bereidingstipLiever een gladde sorbet zonder pitjes? Pureer de frambozen dan met alleen het citroensap en de basterdsuiker en duw de puree door een fijne zeef. Meng nu pas het citroenrasp erdoor en bevries.
variatietipLekker om toe te voegen: 2 tl rozenwater.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Frambozensorbet

Met verse frambozen maak je gemakkelijk een heerlijke frambozensorbet. Extra verkoelend idee: je hebt er geen ijsmachine voor nodig. Perfect ijsje dus!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig