Perziksorbet
Perzikensortbet maken? Daarvoor heb je alleen suiker, verse perziken en wat citroen nodig. Met verse perziken zet je een heerlik verkoelend ijsje voor je zwetende gasten neer.
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schil en snijd de perziken in plakjes, hou enkele plakjes apart. Pureer de perziken met het citroenrasp, 1 el -sap (per 8 porties) en de witte basterdsuiker in een keukenmachine tot een gladde puree. Doe de puree in een afsluitbare plastic bak, zet in de vriezer en laat gedurende 4 uur bevriezen.
Neem het ijs elke 30 min. uit de vriezer, roer goed door met een garde tot je uiteindelijk een gladde sorbet hebt. Schep met een ijsschep mooie bollen van de sorbet, verdeel over glazen en serveer met de achtergehouden plakjes perzik.
Perziksorbet
Perzikensortbet maken? Daarvoor heb je alleen suiker, verse perziken en wat citroen nodig. Met verse perziken zet je een heerlik verkoelend ijsje voor je zwetende gasten neer.
nagerecht
null porties
105 kcal
15 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schil en snijd de perziken in plakjes, hou enkele plakjes apart. Pureer de perziken met het citroenrasp, 1 el -sap (per 8 porties) en de witte basterdsuiker in een keukenmachine tot een gladde puree. Doe de puree in een afsluitbare plastic bak, zet in de vriezer en laat gedurende 4 uur bevriezen.
Neem het ijs elke 30 min. uit de vriezer, roer goed door met een garde tot je uiteindelijk een gladde sorbet hebt. Schep met een ijsschep mooie bollen van de sorbet, verdeel over glazen en serveer met de achtergehouden plakjes perzik.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 citroen
600 g verse perziken
150 g witte basterdsuiker
Dit heb je nodig
keukenmachine
diepvriesbak
ijsbolletjestang