Perziksorbet
bewaar
bewaar

Perziksorbet

Perzikensortbet maken? Daarvoor heb je alleen suiker, verse perziken en wat citroen nodig. Met verse perziken zet je een heerlik verkoelend ijsje voor je zwetende gasten neer.

15 min. bereiden / 4 uur wachten

3 ingrediënten

Aan de slag

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Schil en snijd de perziken in plakjes, hou enkele plakjes apart. Pureer de perziken met het citroenrasp, 1 el -sap (per 8 porties) en de witte basterdsuiker in een keukenmachine tot een gladde puree. Doe de puree in een afsluitbare plastic bak, zet in de vriezer en laat gedurende 4 uur bevriezen.

Neem het ijs elke 30 min. uit de vriezer, roer goed door met een garde tot je uiteindelijk een gladde sorbet hebt. Schep met een ijsschep mooie bollen van de sorbet, verdeel over glazen en serveer met de achtergehouden plakjes perzik.

variatietipOok lekker met 600 g nectarines in plaats van perziken.
variatietipLekker om toe te voegen: 2 el vlierbessenlimonade.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Perziksorbet

Perzikensortbet maken? Daarvoor heb je alleen suiker, verse perziken en wat citroen nodig. Met verse perziken zet je een heerlik verkoelend ijsje voor je zwetende gasten neer.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig