Aardbeien-yoghurtijs met limoen en anijspoeder van Hugo Kennis
IJs maken zonder ijs? Dit aardbeienijs met geheim ingrediënt anijs bewijst dat het kan. En als je dat serveert in een zelfgemaakt oubliebakje heb je een spectaculair dessert.
Aan de slag
Smelt de roomboter in een pan op laag vuur. Laat 1 min. afkoelen. Meng ondertussen de bloem, kaneel en basterdsuiker in een kom. Meng 50 g gesmolten boter (per 4 personen), het vanille-extract, het water en het ei met een garde erdoor tot een glad beslag zonder klontjes. Laat het beslag staan tot gebruik.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in blokjes van ca. een ½ cm. Meng de melk, kristalsuiker en het anijszaad in een grote kom met een garde tot de suiker is opgelost. Voeg de yoghurt en slagroom toe en roer tot een glad mengsel. Doe de helft van de aardbeien erbij en meng goed. Schenk het mengsel in de hersluitbare plastic zak, zorg dat er zo min mogelijk lucht in de zak zit.
Vul de tweede mengkom met de ijsblokjes en voeg daar het zout aan toe. Schep door. Het zout zorgt ervoor dat het ijs kouder wordt.
Leg de zak met het aardbeienmengsel erin en bedek deze ook met ijsblokjes. Laat 5 min. staan, neem de zak dan uit de kom, schud door en zet het weer terug. Herhaal dit 6 keer.
Verhit ondertussen het oubliewafelijzer, bestrijk met ⅛ van de rest van de gesmolten boter en schep er 2 el beslag op. Bak in 4 min. een lichtbruine oublie. Leg de warme oublie op de omgekeerde kleine kom, laat 2 min. afkoelen en uitharden. Maak zo nog 3 bakjes en van de rest van het beslag 4 oubliewafels. Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil.
Verdeel het aardbeien-yoghurtijs over 4 oubliebakjes. Schep de rest van de gesneden aardbeien erover en bestrooi met het limoenrasp.
Aardbeien-yoghurtijs met limoen en anijspoeder van Hugo Kennis
IJs maken zonder ijs? Dit aardbeienijs met geheim ingrediënt anijs bewijst dat het kan. En als je dat serveert in een zelfgemaakt oubliebakje heb je een spectaculair dessert.
nagerecht
null personen
500 kcal
180 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de roomboter in een pan op laag vuur. Laat 1 min. afkoelen. Meng ondertussen de bloem, kaneel en basterdsuiker in een kom. Meng 50 g gesmolten boter (per 4 personen), het vanille-extract, het water en het ei met een garde erdoor tot een glad beslag zonder klontjes. Laat het beslag staan tot gebruik.
Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in blokjes van ca. een ½ cm. Meng de melk, kristalsuiker en het anijszaad in een grote kom met een garde tot de suiker is opgelost. Voeg de yoghurt en slagroom toe en roer tot een glad mengsel. Doe de helft van de aardbeien erbij en meng goed. Schenk het mengsel in de hersluitbare plastic zak, zorg dat er zo min mogelijk lucht in de zak zit.
Vul de tweede mengkom met de ijsblokjes en voeg daar het zout aan toe. Schep door. Het zout zorgt ervoor dat het ijs kouder wordt.
Leg de zak met het aardbeienmengsel erin en bedek deze ook met ijsblokjes. Laat 5 min. staan, neem de zak dan uit de kom, schud door en zet het weer terug. Herhaal dit 6 keer.
Verhit ondertussen het oubliewafelijzer, bestrijk met ⅛ van de rest van de gesmolten boter en schep er 2 el beslag op. Bak in 4 min. een lichtbruine oublie. Leg de warme oublie op de omgekeerde kleine kom, laat 2 min. afkoelen en uitharden. Maak zo nog 3 bakjes en van de rest van het beslag 4 oubliewafels. Boen ondertussen de limoen schoon en rasp de groene schil.
Verdeel het aardbeien-yoghurtijs over 4 oubliebakjes. Schep de rest van de gesneden aardbeien erover en bestrooi met het limoenrasp.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
60 g ongezouten roomboter
150 g tarwebloem
½ tl gemalen kaneel
150 g witte basterdsuiker
1½ tl vanille-extract
150 ml water
1 wit scharrelei
400 g verse aardbeien
200 ml volle melk
100 g fijne kristalsuiker
1 tl gemalen anijszaad
200 g Griekse yoghurt 10%
100 ml verse slagroom
2 kg ijsblokjes
200 g zout
1 limoen
Dit heb je nodig
afsluitbare zak
grote metalen kom
oubliehoorn-ijzer