Flan de coco van Diego
Flan de coco is de Zuid-Amerikaanse versie van de klassieke Spaanse pudding met karamel. Dit is Diego's versie, met kokosmelk en aardbeien.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de suiker en het water in een steelpan en verhit 6 min. op middelhoog vuur tot de suiker lichtbruin is. Giet de karamel in de kleine schaal en verdeel goed over de bodem. De karamel kan bij het afkoelen hard worden.
Doe de eieren, gecondenseerde melk, kokosmelk, koffiemelk, het vanille-extract en het zout in een mengkom en klop met een garde tot een glad mengsel. Giet het mengsel in de schaal met karamel en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Plaats de kleine schaal in de grote schaal en vul de grote schaal met water tot 2 cm onder de rand van de kleine schaal. Zet de schalen in de oven en bak ca. 1 uur. Haal de folie van de schaal en bak nog 30 min. Is de flan dan nog vloeibaar, bak hem dan nog 10 min. extra en controleer of-ie stevig is. Herhaal indien nodig.
Neem de schalen uit de oven en laat de flan 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar de flan afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes. Plaats een plat bord over de schaal met de flan en keer om. Versier de flan met de plakjes aardbei.
Flan de coco van Diego
Flan de coco is de Zuid-Amerikaanse versie van de klassieke Spaanse pudding met karamel. Dit is Diego's versie, met kokosmelk en aardbeien.
nagerecht
null personen
340 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
90 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de suiker en het water in een steelpan en verhit 6 min. op middelhoog vuur tot de suiker lichtbruin is. Giet de karamel in de kleine schaal en verdeel goed over de bodem. De karamel kan bij het afkoelen hard worden.
Doe de eieren, gecondenseerde melk, kokosmelk, koffiemelk, het vanille-extract en het zout in een mengkom en klop met een garde tot een glad mengsel. Giet het mengsel in de schaal met karamel en dek de schaal af met aluminiumfolie.
Plaats de kleine schaal in de grote schaal en vul de grote schaal met water tot 2 cm onder de rand van de kleine schaal. Zet de schalen in de oven en bak ca. 1 uur. Haal de folie van de schaal en bak nog 30 min. Is de flan dan nog vloeibaar, bak hem dan nog 10 min. extra en controleer of-ie stevig is. Herhaal indien nodig.
Neem de schalen uit de oven en laat de flan 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Bewaar de flan afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in plakjes. Plaats een plat bord over de schaal met de flan en keer om. Versier de flan met de plakjes aardbei.
bereidingstip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
80 g kristalsuiker
2 el water
5 witte scharreleieren
397 g gecondenseerde melk in blik
400 ml kokosmelk
10 ml koffiemelk
1 el vanille-extract
¼ tl zout
100 g verse aardbeien
Dit heb je nodig
hittebestendige glazen schaal (18 x 18 cm)
hittebestendige glazen schaal (22 x 22 cm)