Kersen-yoghurtijs (zonder ijsmachine)
Bespaar jezelf een tripje naar de ijssalon met dit zelfgemaakte kersen-yoghurtijs. Een heerlijke traktatie, waar bovendien geen ijsmachine aan te pas komt!
Aan de slag
Ontpit de kersen en snijd ze fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Roer de melk, suiker en het citroenrasp in een grote kom met een garde tot de suiker is opgelost.
Voeg de yoghurt en slagroom toe en roer tot een glad mengsel. Doe de kersen erbij en meng goed. Schenk het mengsel in de hersluitbare plastic zak, zorg dat er zo min mogelijk lucht in de zak zit.
Vul een kom met de ijsblokjes en voeg daar het zout aan toe, schep door (het zout zorgt ervoor dat het mengsel nog kouder wordt. Dit wordt niet gegeten). Leg de zak met het kersenmengsel erin en bedek met ijsblokjes. Laat 5 min. staan, neem de zak dan uit de kom, schud door en leg weer in de kom. Herhaal dit 6 keer.
Schep bolletjes van het ijs en verdeel ze over de ijshoorntjes.
Kersen-yoghurtijs (zonder ijsmachine)
Bespaar jezelf een tripje naar de ijssalon met dit zelfgemaakte kersen-yoghurtijs. Een heerlijke traktatie, waar bovendien geen ijsmachine aan te pas komt!
nagerecht
null personen
225 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Ontpit de kersen en snijd ze fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Roer de melk, suiker en het citroenrasp in een grote kom met een garde tot de suiker is opgelost.
Voeg de yoghurt en slagroom toe en roer tot een glad mengsel. Doe de kersen erbij en meng goed. Schenk het mengsel in de hersluitbare plastic zak, zorg dat er zo min mogelijk lucht in de zak zit.
Vul een kom met de ijsblokjes en voeg daar het zout aan toe, schep door (het zout zorgt ervoor dat het mengsel nog kouder wordt. Dit wordt niet gegeten). Leg de zak met het kersenmengsel erin en bedek met ijsblokjes. Laat 5 min. staan, neem de zak dan uit de kom, schud door en leg weer in de kom. Herhaal dit 6 keer.
Schep bolletjes van het ijs en verdeel ze over de ijshoorntjes.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g verse kersen
1 citroen
200 ml volle melk
100 g fijne kristalsuiker
200 g yoghurt Griekse stijl 10%
100 ml verse slagroom
2 kg ijsblokjes
200 g zout
6 ijshoorntjes naturel
Dit heb je nodig
grote ziplockzak
ijsbolletjeslepel