Kersen-yoghurtijs (zonder ijsmachine)
bewaar
bewaar

Kersen-yoghurtijs (zonder ijsmachine)

Bespaar jezelf een tripje naar de ijssalon met dit zelfgemaakte kersen-yoghurtijs. Een heerlijke traktatie, waar bovendien geen ijsmachine aan te pas komt!

45 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Ontpit de kersen en snijd ze fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Roer de melk, suiker en het citroenrasp in een grote kom met een garde tot de suiker is opgelost.

Voeg de yoghurt en slagroom toe en roer tot een glad mengsel. Doe de kersen erbij en meng goed. Schenk het mengsel in de hersluitbare plastic zak, zorg dat er zo min mogelijk lucht in de zak zit.

Vul een kom met de ijsblokjes en voeg daar het zout aan toe, schep door (het zout zorgt ervoor dat het mengsel nog kouder wordt. Dit wordt niet gegeten). Leg de zak met het kersenmengsel erin en bedek met ijsblokjes. Laat 5 min. staan, neem de zak dan uit de kom, schud door en leg weer in de kom. Herhaal dit 6 keer.

Schep bolletjes van het ijs en verdeel ze over de ijshoorntjes.

variatietipGeen kersen? Je kunt dit ijs ook maken met andere restjes fruit zoals aardbeien of frambozen.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kersen-yoghurtijs (zonder ijsmachine)

Bespaar jezelf een tripje naar de ijssalon met dit zelfgemaakte kersen-yoghurtijs. Een heerlijke traktatie, waar bovendien geen ijsmachine aan te pas komt!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig