Yoghurtijs met bramen en munt
Aan de slag
Prak de bramen met een vork tot een grove puree. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes. Meng in een kom de yoghurt met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Klop de slagroom in een kom lobbig en schep de bramen, de munt en het yoghurtmengsel er losjes door. Vul de ijslollyvormen tot aan de rand met het yoghurtmengsel. Sluit de vormen met het dekseltje en het stokje. Gebruik je glaasjes, dek ze dan af met plasticfolie. Laat ze afgedekt in circa 4 uur in de vriezer bevriezen. Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de onderkant van de vormen kort in heet water. Trek voorzichtig de ijslolly's aan het stokje uit de vormen.
Yoghurtijs met bramen en munt
nagerecht
null personen
170 kcal
10 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Prak de bramen met een vork tot een grove puree. Snijd de muntblaadjes in dunne reepjes. Meng in een kom de yoghurt met de suiker en roer tot de suiker is opgelost. Klop de slagroom in een kom lobbig en schep de bramen, de munt en het yoghurtmengsel er losjes door. Vul de ijslollyvormen tot aan de rand met het yoghurtmengsel. Sluit de vormen met het dekseltje en het stokje. Gebruik je glaasjes, dek ze dan af met plasticfolie. Laat ze afgedekt in circa 4 uur in de vriezer bevriezen. Neem de ijsjes uit de vriezer en dompel de onderkant van de vormen kort in heet water. Trek voorzichtig de ijslolly's aan het stokje uit de vormen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g bramen
2 takjes verse munt
200 ml volle yoghurt
125 g fijne kristalsuiker
200 ml slagroom
Dit heb je nodig
kleine glaasjes
puntvormige ijslollyvormen (à 75 ml)