Pakora
Het favoriete hapje van de Indiase keuken? De pakora, een gefrituurde groente snack in een beslagje van kikkererwtenmeel.
Aan de slag
Laat de mais uitlekken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Schil de aardappel en rasp grof. Doe de kool, mais en het zout in een ruime kom en kneed met de hand door. Laat 10 min. staan zodat het zout vocht uit de groenten onttrekt.
Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn. Meng de gember, peper en koriander door het koolmengsel.
Voeg het kikkererwtenmeel, de maizena, kurkuma en garam masala toe en meng goed door. Besprenkel met het water en meng goed door.
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 170 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Schep met een eetlepel een portie beslag uit de kom. Gebruik een tweede lepel om het beslag in de hete olie te laten glijden. Schep zo nog ca. 5 pakora’s in de pan, zorg ervoor dat de pan niet te vol zit, dan daalt de temperatuur van de olie. Frituur in ca. 3 min. goudgeel en knapperig. Keer regelmatig en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal door tot het beslag op is.
Pakora
Het favoriete hapje van de Indiase keuken? De pakora, een gefrituurde groente snack in een beslagje van kikkererwtenmeel.
null porties
55 kcal
45 min. bereiden
5 min. wachten
Aan de slag
Laat de mais uitlekken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Schil de aardappel en rasp grof. Doe de kool, mais en het zout in een ruime kom en kneed met de hand door. Laat 10 min. staan zodat het zout vocht uit de groenten onttrekt.
Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn. Meng de gember, peper en koriander door het koolmengsel.
Voeg het kikkererwtenmeel, de maizena, kurkuma en garam masala toe en meng goed door. Besprenkel met het water en meng goed door.
Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 170 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Schep met een eetlepel een portie beslag uit de kom. Gebruik een tweede lepel om het beslag in de hete olie te laten glijden. Schep zo nog ca. 5 pakora’s in de pan, zorg ervoor dat de pan niet te vol zit, dan daalt de temperatuur van de olie. Frituur in ca. 3 min. goudgeel en knapperig. Keer regelmatig en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal door tot het beslag op is.
variatietip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
150 g mais in blik
1 rode ui
100 g vastkokende aardappelen
300 g gesneden witte kool
½ tl zout
25 g verse gember
1 rode peper
10 g verse koriander
100 g kikkererwtenmeel
2 el maizena
2 tl kurkuma
2 tl garam masala
2 el kraanwater
750 ml zonnebloemolie
Dit heb je nodig
keukenthermometer
frituurpan of ruime pan