Skottelbraai kip
Smullen van de skottelbraai met deze kip met tomaten, spinazie en olijven!
Aan de slag
Zet de skottelbraai aan en verhit de olie in de skottelbraai paellapan. Bestrooi de kipdijfilets met peper en het zout en bak ca. 8 min. op laag tot middelhoog vuur. Keer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn en halveer de tomaten in de lengte.
Neem de kip uit de pan en bak de ui in het achtergebleven bakvet 4-5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, tomaten, tomatenpuree, tijm en de olijven zonder het vocht toe en bak nog 3 min.
Voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend slinken.
Leg de kip terug in de pan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat nog 8-10 min. op laag vuur koken tot de kip helemaal gaar is.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met het stokbrood.
Skottelbraai kip
Smullen van de skottelbraai met deze kip met tomaten, spinazie en olijven!
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Zet de skottelbraai aan en verhit de olie in de skottelbraai paellapan. Bestrooi de kipdijfilets met peper en het zout en bak ca. 8 min. op laag tot middelhoog vuur. Keer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn en halveer de tomaten in de lengte.
Neem de kip uit de pan en bak de ui in het achtergebleven bakvet 4-5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, tomaten, tomatenpuree, tijm en de olijven zonder het vocht toe en bak nog 3 min.
Voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend slinken.
Leg de kip terug in de pan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat nog 8-10 min. op laag vuur koken tot de kip helemaal gaar is.
Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met het stokbrood.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el milde olijfolie
4 scharrel kipdijfilets
¼ tl zout
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
500 g snoeptomaatjes
50 g tomatenpuree
1 tl gedroogde tijm
135 g taggia olijven zonder pit
200 g verse spinazie
200 ml kraanwater
1 vers stokbrood
Dit heb je nodig
skottelbraai-paellapan met deksel (Ø 47 cm)
skottelbraai