Dungeschaafde venkelsalade met sinaasappel
Deze dungeschaafde venkelsalade met sinaasappel komt gegarandeerd vaker op tafel.
Aan de slag
Rooster de amandelen 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut het venkelzaad toe. Laat iets afkoelen op een bord, hak grof en hou apart.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Haal de witte schil van de sinaasappel en snijd de partjes los. Doe dit boven een kom, vang het sap op. Doe de partjes met het sap, rasp en de olie in een grote kom.
Snijd het groen van de venkelknollen grof. Snijd de stengels van de venkel en snijd fijn. Snijd de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte. Schaaf met de mandoline in heel dunne plakken of snijd met het scherpe mes in zo dun mogelijke plakken. Laat de olijven uitlekken en snijd de dille fijn.
Doe de venkel in de kom bij het sinaasappel-oliemengsel en schep om met ⅔ van de dille. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de venkel om met de rucola en schep op een schaal. Verdeel de amandelen, olijven en dille erover en serveer.
Dungeschaafde venkelsalade met sinaasappel
Deze dungeschaafde venkelsalade met sinaasappel komt gegarandeerd vaker op tafel.
bijgerecht
null personen
330 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Rooster de amandelen 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut het venkelzaad toe. Laat iets afkoelen op een bord, hak grof en hou apart.
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Haal de witte schil van de sinaasappel en snijd de partjes los. Doe dit boven een kom, vang het sap op. Doe de partjes met het sap, rasp en de olie in een grote kom.
Snijd het groen van de venkelknollen grof. Snijd de stengels van de venkel en snijd fijn. Snijd de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte. Schaaf met de mandoline in heel dunne plakken of snijd met het scherpe mes in zo dun mogelijke plakken. Laat de olijven uitlekken en snijd de dille fijn.
Doe de venkel in de kom bij het sinaasappel-oliemengsel en schep om met ⅔ van de dille. Breng de salade op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de venkel om met de rucola en schep op een schaal. Verdeel de amandelen, olijven en dille erover en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongebrande amandelen
1 tl venkelzaad
1 handsinaasappel
4 el milde olijfolie
2 venkelknollen
135 g taggia olijven zonder pit
15 g verse dille
85 g rucola
Dit heb je nodig
mandoline