Knolselderijstamppot met rauwe andijvie en runderstoof
bewaar
bewaar

Knolselderijstamppot met rauwe andijvie en runderstoof

Lekker koolhydraatarm, deze knolselderijstamppot met boterzacht gestoofde sukadelappen.

40 min. bereiden / 3 uur 30 min. wachten

12 ingrediënten

Aan de slag

Dep de sukadelappen droog met keukenpapier en bestrooi met peper. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de sukadelappen in ca. 3 min. aan. Schep uit de pan.

Bak de uien in het achtergebleven bakvet 3 min. Voeg de laurier, kruidnagel, vijfkruidenpoeder en het water toe. Doe het vlees terug in de pan en laat 4 uur stoven met een deksel op de pan op laag vuur.

Schil ondertussen de knolselderij en snijd in blokjes van ca. 1½ cm. Breng met de melk aan de kook en kook in 15 min. helemaal gaar. Pas op dat de pan niet overkookt. Giet af, maar vang 150 ml kookvocht (per 4 personen) op.

Doe de witte bonen in een vergiet, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de bieslook fijn.

Doe de knolselderij samen met de bonen terug in de pan en verwarm 5 min. op middelhoog vuur. Voeg het kookvocht en de rest van de olijfolie toe en stamp met een pureestamper tot een fijne puree.

Schep ⅔ van de bieslook en de andijvie erdoor en verwarm alles goed door. Serveer de stamppot met de sukadelappen, uien en jus. Bestrooi met peper en eventueel zout en de rest van de bieslook.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Knolselderijstamppot met rauwe andijvie en runderstoof

Lekker koolhydraatarm, deze knolselderijstamppot met boterzacht gestoofde sukadelappen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig