Baka bana van Noni Kooiman
Baka bana ('gebakken banaan') is het lekkerst al -ie vers uit de hete olie komt.
Aan de slag
Roer in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, zout en de suiker door elkaar. Schenk er al roerend met een garde het bruiswater bij.
Verhit in een frituurpan of stevige pan een flinke laag zonnebloemolie tot 180 °C. Pel de bananen: snijd beide uiteinden eraf. Snijd aan de holle en aan de bolle kant, over de hele lengte, de schil in met een mes. Die schil kun je er nu makkelijk af pellen. Snijd ze in de lengte in dunne plakken (ongeveer 4 per banaan).
Wentel de plakken met een vork door het beslag, zorg ervoor dat er geen plekje onbedekt is. Frituur de banaan, met maximaal 3 tegelijk, in ongeveer 3 minuten goudbruin. Keer ze halverwege.
Leg ze op een flink stuk keukenpapier en serveer vrijwel meteen – met pindasambal natuurlijk.
Baka bana van Noni Kooiman
Baka bana ('gebakken banaan') is het lekkerst al -ie vers uit de hete olie komt.
null personen
365 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Roer in een grote kom het zelfrijzend bakmeel, zout en de suiker door elkaar. Schenk er al roerend met een garde het bruiswater bij.
Verhit in een frituurpan of stevige pan een flinke laag zonnebloemolie tot 180 °C. Pel de bananen: snijd beide uiteinden eraf. Snijd aan de holle en aan de bolle kant, over de hele lengte, de schil in met een mes. Die schil kun je er nu makkelijk af pellen. Snijd ze in de lengte in dunne plakken (ongeveer 4 per banaan).
Wentel de plakken met een vork door het beslag, zorg ervoor dat er geen plekje onbedekt is. Frituur de banaan, met maximaal 3 tegelijk, in ongeveer 3 minuten goudbruin. Keer ze halverwege.
Leg ze op een flink stuk keukenpapier en serveer vrijwel meteen – met pindasambal natuurlijk.
combinatietip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
100 g zelfrijzend bakmeel
½ tl zout
1 tl suiker
150 ml bruisend mineraalwater
1 l zonnebloemolie
2 bakbananen