Apple pie fries
Apple pie fries: dankzij de kaneel, vanillesuiker en appel proef je de heerlijke smaak van appeltaart. En het beste moet nog komen: dippen in karamelsaus!
Aan de slag
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken daarna in repen van 1 cm. Schep ze voorzichtig om met de kaneel.
Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel en de vanillesuiker. Schenk het bruiswater erbij, roer goed met een garde.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot 180 °C (of gebruik een frituurpan).
Wentel de helft van de appelreepjes met een vork door het beslag. Zorg ervoor dat alles bedekt is. Leg de frietjes een voor een in de olie. Frituur ze in 3-5 min. lichtbruin en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de appelreepjes. Serveer de apple pie fries met de karamelsaus.
Apple pie fries
Apple pie fries: dankzij de kaneel, vanillesuiker en appel proef je de heerlijke smaak van appeltaart. En het beste moet nog komen: dippen in karamelsaus!
null personen
295 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakken van 1 cm dik. Snijd de plakken daarna in repen van 1 cm. Schep ze voorzichtig om met de kaneel.
Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel en de vanillesuiker. Schenk het bruiswater erbij, roer goed met een garde.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem tot 180 °C (of gebruik een frituurpan).
Wentel de helft van de appelreepjes met een vork door het beslag. Zorg ervoor dat alles bedekt is. Leg de frietjes een voor een in de olie. Frituur ze in 3-5 min. lichtbruin en knapperig. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal met de rest van de appelreepjes. Serveer de apple pie fries met de karamelsaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 friszoete appels
½ tl gemalen kaneel
100 g zelfrijzend bakmeel
1 tl vanillesuiker
150 ml bruisend mineraalwater
1 l zonnebloemolie
4 el karamel dessertsaus
Dit heb je nodig
schuimspaan