Ajam roedjak
Ajam roedjak maak je al in 15 min. en hoeft daarna alleen nog te stoven. Onze tip: ga dan vooral non stop boven de pan hangen, want die geur!
Aan de slag
Snijd de sjalotten grof, pel de knoflook. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof.
Doe de sjalot, knoflook en pepers in een hoge maatbeker, voeg de garnalenpasta en het zout toe en pureer met de staafmixer tot een pasta (boemboe). Snijd de gember in dunne plakken.
Verhit de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en roerbak de boemboe en de gember 5 min.
Snijd ondertussen de kip in blokjes van ca. 3 cm. Voeg toe en bak de kip rondom bruin in de boemboe.
Kneus ondertussen de sereh in een vijzel of met de achterkant van een mes en voeg samen met de laos toe. Voeg de kokosmelk, kokosbloesemsuiker en het water toe, roer goed door en laat op laag vuur 45 min. stoven met het deksel half op de pan.
Ajam roedjak
Ajam roedjak maak je al in 15 min. en hoeft daarna alleen nog te stoven. Onze tip: ga dan vooral non stop boven de pan hangen, want die geur!
bijgerecht
null personen
360 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Snijd de sjalotten grof, pel de knoflook. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof.
Doe de sjalot, knoflook en pepers in een hoge maatbeker, voeg de garnalenpasta en het zout toe en pureer met de staafmixer tot een pasta (boemboe). Snijd de gember in dunne plakken.
Verhit de olie in een stoofpan op middelhoog vuur en roerbak de boemboe en de gember 5 min.
Snijd ondertussen de kip in blokjes van ca. 3 cm. Voeg toe en bak de kip rondom bruin in de boemboe.
Kneus ondertussen de sereh in een vijzel of met de achterkant van een mes en voeg samen met de laos toe. Voeg de kokosmelk, kokosbloesemsuiker en het water toe, roer goed door en laat op laag vuur 45 min. stoven met het deksel half op de pan.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sjalotten
3 tenen knoflook
2 rode pepers
1 el garnalenpasta in potje
1 tl zout
25 g verse gember
3 el zonnebloemolie
395 g kipdijfilet
1 stengel koelverse sereh citroengras
2 tl gemalen laos
200 ml kokosmelk
1 el kokosbloesemsuiker
100 ml water
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker