Daging roedjak
Het recept voor deze daging roedjak is tot stand gekomen met hulp van Vanja van der Leeden, schrijfster van o.a. het boek Indorock.
Aan de slag
Snipper de ui. Pel de knoflook. Snijd de steelaanzet van de pepers en snijd het vruchtvlees grof. Snijd de tomaat in parten. Doe de ui, knoflook, pepers en tomaat in een hoge maatbeker, voeg de trassi en het zout toe en pureer met de staafmixer tot een pasta (boemboe).
Verhit de olie in een stoofpan en roerbak de boemboe 7-8 min. tot al het vocht is verdampt en de boemboe lekker geurt. Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 3 cm. Voeg toe aan de pan en bak het vlees rondom bruin in de boemboe.
Snijd het witte gedeelte van de sereh, het groene stuk gebruik je niet. Kneus de sereh in een vijzel. Voeg de sereh in z’n geheel samen met de laos toe aan de pan en voeg de kokosmelk en het water toe. Voeg de ketjap, de tamarindepasta en de kokosbloesemsuiker toe. Laat het geheel met een deksel schuin op de pan 1½ uur zachtjes koken.
Verwijder het deksel en laat de laatste 30 min. inkoken. Roer af en toe. Proef de jus. Wil het je het zoeter of zuurder? Voeg dan naar eigen smaak nog suiker of tamarindepasta toe.
Bestrooi de daging roedjak met gebakken uitjes.
Daging roedjak
Het recept voor deze daging roedjak is tot stand gekomen met hulp van Vanja van der Leeden, schrijfster van o.a. het boek Indorock.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui. Pel de knoflook. Snijd de steelaanzet van de pepers en snijd het vruchtvlees grof. Snijd de tomaat in parten. Doe de ui, knoflook, pepers en tomaat in een hoge maatbeker, voeg de trassi en het zout toe en pureer met de staafmixer tot een pasta (boemboe).
Verhit de olie in een stoofpan en roerbak de boemboe 7-8 min. tot al het vocht is verdampt en de boemboe lekker geurt. Snijd ondertussen het vlees in blokjes van 3 cm. Voeg toe aan de pan en bak het vlees rondom bruin in de boemboe.
Snijd het witte gedeelte van de sereh, het groene stuk gebruik je niet. Kneus de sereh in een vijzel. Voeg de sereh in z’n geheel samen met de laos toe aan de pan en voeg de kokosmelk en het water toe. Voeg de ketjap, de tamarindepasta en de kokosbloesemsuiker toe. Laat het geheel met een deksel schuin op de pan 1½ uur zachtjes koken.
Verwijder het deksel en laat de laatste 30 min. inkoken. Roer af en toe. Proef de jus. Wil het je het zoeter of zuurder? Voeg dan naar eigen smaak nog suiker of tamarindepasta toe.
Bestrooi de daging roedjak met gebakken uitjes.
combinatietip:
combinatietip:
achtergrondinfo:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote ui
5 tenen knoflook
3 rode pepers
1 tomaat
1½ tl Indonesische trassie
1 tl zout
2 el zonnebloemolie
700 g runderriblappen
4 stengels koelverse sereh citroengras
2 tl gemalen laos
200 ml kokosmelk
100 ml water
3 el ketjap manis
2 el tamarindepasta
2 el kokosbloesemsuiker
3 el gebakken uitjes
Dit heb je nodig
staafmixer
vijzel