Oesters met drie dressings
bewaar
bewaar

Oesters met drie dressings

De zilte smaak van Zeeuwse oesters is al een genot op zich, maar met deze 3 dressings – een frisse, een zurige en een pittige – maken ze elke borrel compleet.

20 min. bereiden

pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Maak het ijs fijn door de ijsblokjes tussen 2 handdoeken met de deegroller fijn te slaan. Verdeel het ijs over een grote serveerschaal.

Maak de oesterschelpen open: leg steeds een oester in een theedoek in 1 hand, met de vlakke kant naar boven en het scharnier naar je toe. Steek met het oestermes (dat je bij de oesters krijgt) in het scharnier, wrik los en snijd de sluitspier van de oester aan de bovenkant voorzichtig los. Verwijder het gruis met het oestermes en snijd de onderkant van de oester los. Draai de oester om in de schelp. Leg op de serveerschaal. Pluk de blaadjes van de peterselie en bestrooi de oesters ermee.

Maak de 3 verschillende dressings. Rodewijnazijndressing: snipper de halve sjalot zo fijn mogelijk. Meng met de rodewijnazijn en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout.

Tabasco-citroendressing: Boen de halve citroen schoon, rasp de gele schil en pers uit. Meng het citroenrasp met het -sap en de tabasco.

Mieriksworteldressing: meng de crème fraîche met de mierikswortel. Breng op smaak met peper.

Serveer de oesters met de drie soorten dressing in kommetjes erbij.

bereidingstipJe kunt de dressings 2 dagen van tevoren maken. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
wijntipChablis is gek op zeevruchten en vice versa. De smaak is licht en fris en zelfs een beetje ziltig.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oesters met drie dressings

De zilte smaak van Zeeuwse oesters is al een genot op zich, maar met deze 3 dressings – een frisse, een zurige en een pittige – maken ze elke borrel compleet.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig