Oesters met vinaigrette
bewaar
bewaar

Oesters met vinaigrette

40 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Meng de sjalot en de azijn in een kom. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng in een andere kom 1 el limoenrasp, 1 el limoensap en de sojasaus. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng in een derde kom 1 el citroenrasp, 3 el citroensap, de peterselie en 2 el water. Breng de dressings op smaak met de zwarte peper.

Wikkel de ijsblokjes in een theedoek en sla ze met een koekenpan fijn. Verdeel over een schaal. Wikkel een theedoek om één hand en houd daarmee een oester vast, met de bolle kant in de handpalm. Steek het oestermes tussen de twee schelphelften en wrik deze voorzichtig los. Snijd de oester los van de schelp en leg de schelp op het ijs. Herhaal met de overige oesters. Serveer de dressings erbij.

Oesters openen

Instructievideo - 00:54 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oesters met vinaigrette

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig