Amuse van oesters met bloody mary-dressing
bewaar
bewaar

Amuse van oesters met bloody mary-dressing

Bloody Mary Christmas! Het is tijd voor oesters met bloody mary-dressing.

20 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Snijd de citroen in 8 parten en knijp 1 part uit (per 4 personen). Bewaar de rest van de parten.

Meng het tomatensap met het citroensap, de wodka, het selderijzout en de worcestershiresauce. Breng het mengsel op smaak met tabasco (naar smaak).

Maak het ijs fijn door de ijsblokjes tussen twee handdoeken met de deegroller fijn te slaan. Verdeel het ijs over een grote serveerschaal. Maak de oesterschelpen open: leg steeds een oester in een theedoek in 1 hand, met de vlakke kant naar boven en het scharnier naar je toe. Steek met het oestermes in het scharnier, wrik los en snijd de sluitspier van de oester aan de bovenkant voorzichtig los. Verwijder het gruis en snijd de onderkant van de oester los. Draai de oester om in de schelp. Leg op de serveerschaal. Pluk de selderijblaadjes.

Leg de rest van de citroenparten rondom de oesters. Serveer er de bloody mary-dressing in een kommetje bij en bestrooi met de selderij.

serveertipGeen ijsblokjes? Serveer de oesters op omgekeerde losgesneden schelpen.
bereidingstipJe kunt de dressing 2 dagen van tevoren maken. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Amuse van oesters met bloody mary-dressing

Instructievideo - 01:06 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Amuse van oesters met bloody mary-dressing

Bloody Mary Christmas! Het is tijd voor oesters met bloody mary-dressing.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig