Aardappel-peterseliesoep met chorizo
Opwarmen op een koude herfstdag doe je met deze zijdezachte aardappel-peterseliesoep met kruidige chorizo.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes met het water en het bouillonblokje aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Snijd de chorizo in blokjes van ca. 1 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.
Bak de chorizoblokjes zonder olie of boter in 5 min. krokant in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Schep in de zeef en vang het chorizovet op.
Voeg het citroenrasp en ¾ van de peterselie toe aan de soep en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper, eventueel zout en 1-2 el citroensap (per 4 personen).
Verwarm het chorizovet samen met de olie en paprikapoeder 1 min. in een kleine koekenpan. Serveer de soep in diepe borden en besprenkel met de paprikaolie. Schep de blokjes chorizo op de soep. Bestrooi met de rest van de peterselie.
Aardappel-peterseliesoep met chorizo
Opwarmen op een koude herfstdag doe je met deze zijdezachte aardappel-peterseliesoep met kruidige chorizo.
hoofdgerecht
null personen
260 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes met het water en het bouillonblokje aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.
Snijd de chorizo in blokjes van ca. 1 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.
Bak de chorizoblokjes zonder olie of boter in 5 min. krokant in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Schep in de zeef en vang het chorizovet op.
Voeg het citroenrasp en ¾ van de peterselie toe aan de soep en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper, eventueel zout en 1-2 el citroensap (per 4 personen).
Verwarm het chorizovet samen met de olie en paprikapoeder 1 min. in een kleine koekenpan. Serveer de soep in diepe borden en besprenkel met de paprikaolie. Schep de blokjes chorizo op de soep. Bestrooi met de rest van de peterselie.
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g iets kruimige aardappelen
600 g bloemkolen
1 l water
1 kippenbouillontablet
100 g chorizo
1 citroen
15 g verse platte peterselie
1 el milde olijfolie
1 tl zoete gerookte-paprikapoeder
Dit heb je nodig
zeef
staafmixer