Aardappel-peterseliesoep met chorizo
bewaar
bewaar

Aardappel-peterseliesoep met chorizo

Opwarmen op een koude herfstdag doe je met deze zijdezachte aardappel-peterseliesoep met kruidige chorizo.

20 min. bereiden

licht pittig

9 ingrediënten

Aan de slag

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng de aardappelblokjes en bloemkoolroosjes met het water en het bouillonblokje aan de kook. Laat 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan.

Snijd de chorizo in blokjes van ca. 1 cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snijd de peterselie fijn.

Bak de chorizoblokjes zonder olie of boter in 5 min. krokant in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Schep in de zeef en vang het chorizovet op.

Voeg het citroenrasp en ¾ van de peterselie toe aan de soep en pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper, eventueel zout en 1-2 el citroensap (per 4 personen).

Verwarm het chorizovet samen met de olie en paprikapoeder 1 min. in een kleine koekenpan. Serveer de soep in diepe borden en besprenkel met de paprikaolie. Schep de blokjes chorizo op de soep. Bestrooi met de rest van de peterselie.

vegantipGebruik een vegan bouillonblokje in plaats van kippenbouillon. Vervang de chorizo door 80 g vegan salami op plantaardige basis in kleine blokjes, bak deze niet. Meng de paprikapoeder met 3 el olijfolie in plaats van het chorizovet. Volg verder het recept.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aardappel-peterseliesoep met chorizo

Opwarmen op een koude herfstdag doe je met deze zijdezachte aardappel-peterseliesoep met kruidige chorizo.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig