Shakshuka met verschillende soorten tomaat
Tomatenseizoen? Deze shakshuka is de ultieme ode aan de tomaat!
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de roma-en trostomaten in stukken van ca. 2 cm en halveer de cherrytomaten. Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ca. 2 cm breed. Snijd de peterselie fijn, hou de fijngehakte steeltjes apart.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster het komijnzaad 1 min. Zet het vuur lager en voeg de olie, aleppopeper en ui toe. Fruit 5 min. Voeg de paprika en de fijngehakte peterseliesteeltjes toe en bak 5-7 min. Schep regelmatig om. Voeg de verschillende soorten tomaten toe en breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken zonder deksel.
Maak 4 holten (per 4 personen) in het groentemengsel met de achterkant van een lepel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 10-12 min. garen. Bestrooi met peper en de rest van de peterselie.
Shakshuka met verschillende soorten tomaat
Tomatenseizoen? Deze shakshuka is de ultieme ode aan de tomaat!
null personen
265 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de roma-en trostomaten in stukken van ca. 2 cm en halveer de cherrytomaten. Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen van ca. 2 cm breed. Snijd de peterselie fijn, hou de fijngehakte steeltjes apart.
Verhit een hapjespan zonder olie of boter op hoog vuur en rooster het komijnzaad 1 min. Zet het vuur lager en voeg de olie, aleppopeper en ui toe. Fruit 5 min. Voeg de paprika en de fijngehakte peterseliesteeltjes toe en bak 5-7 min. Schep regelmatig om. Voeg de verschillende soorten tomaten toe en breng het mengsel op smaak met peper en eventueel zout. Laat op laag vuur 20 min. zachtjes koken zonder deksel.
Maak 4 holten (per 4 personen) in het groentemengsel met de achterkant van een lepel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat de eieren in 10-12 min. garen. Bestrooi met peper en de rest van de peterselie.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 middelgrote uien
5 romatomaten
380 g tastytomtomaten
250 g cherrytomaten
2 puntpaprika's
15 g verse platte peterselie
1 el komijnzaad
3 el milde olijfolie
1 tl aleppo peper
4 middelgrote eieren