Salade van geroosterde gele courgette, venkel en burrata
De combinatie van venkel, geroosterde gele courgette en burrata is een ware smaaksensatie in deze salade!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, halveer de knollen en snijd in parten van ca. 2 cm. Doe in een kom en schep om met ⅙ van de olie. Bestrooi de venkelparten met de helft van de funghi trifolati en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de venkel ca. 15 min. in de oven.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking; los daarbij het bouillonblokje op in het kookwater. Spoel de pasta onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Snijd de courgettes schuin in plakken van ca. 1 cm. Halveer de trostomaten, meng met ⅙ van de olie en de rest van de funghi trifolati. Neem de venkel uit de oven, schep de courgette en tomaat bij de venkel op de bakplaat en zet terug. Rooster alles samen nog ca. 15 min. in de oven.
Hou een paar muntblaadjes apart voor de garnering en snijd de rest fijn. Meng de fijngesneden munt met de rest van de olie en de rodewijnazijn, mosterd en honing tot een dressing. Meng de rucola met ¾ van de dressing door de pasta en verdeel over een schaal. Schep de geroosterde groenten erop en verdeel de burratine erover. Bestrooi met peper en besprenkel met de rest van de dressing. Garneer met de rest van de munt.
Salade van geroosterde gele courgette, venkel en burrata
De combinatie van venkel, geroosterde gele courgette en burrata is een ware smaaksensatie in deze salade!
bijgerecht
null personen
660 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant en stelen van de venkelknollen, halveer de knollen en snijd in parten van ca. 2 cm. Doe in een kom en schep om met ⅙ van de olie. Bestrooi de venkelparten met de helft van de funghi trifolati en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de venkel ca. 15 min. in de oven.
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking; los daarbij het bouillonblokje op in het kookwater. Spoel de pasta onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
Snijd de courgettes schuin in plakken van ca. 1 cm. Halveer de trostomaten, meng met ⅙ van de olie en de rest van de funghi trifolati. Neem de venkel uit de oven, schep de courgette en tomaat bij de venkel op de bakplaat en zet terug. Rooster alles samen nog ca. 15 min. in de oven.
Hou een paar muntblaadjes apart voor de garnering en snijd de rest fijn. Meng de fijngesneden munt met de rest van de olie en de rodewijnazijn, mosterd en honing tot een dressing. Meng de rucola met ¾ van de dressing door de pasta en verdeel over een schaal. Schep de geroosterde groenten erop en verdeel de burratine erover. Bestrooi met peper en besprenkel met de rest van de dressing. Garneer met de rest van de munt.
variatietip:
variatietip:
vegantip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 venkelknollen
6 el milde olijfolie
1 el Euroma by Jonnie Boer Funghi Trifolati specerijenmelange
200 g volkorenpenne
1 groentebouillontablet
2 gele courgettes
380 g tastytomtomaten
15 g verse munt
2 el rodewijnazijn
2 tl dijonmosterd
1 tl honing
85 g rucola
3 burratine
Dit heb je nodig
bakpapier