Taco’s met kip, salsa, bonen en witte kaas
Taco's en salsa horen bij elkaar. Voeg daar kip, bonen en witte kaas aan toe en je waant je in Mexico.
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de helft van de tomaten in kleine blokjes en snijd de chipotlepepers grof. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in ca. 8 min. goudbruin. Keer regelmatig. Schep de kip op een bord en hou apart. Fruit in dezelfde pan de helft van de ui 10 min. Voeg na 3 min. de helft van de knoflook, gesneden tomaat en chipotlepeppers toe. Schep alles uit de pan in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Doe de saus met de kip en 150 ml water (per 4 personen) in een steelpan en laat de kip in ca. 45 min. op laag vuur garen. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken (pulled chicken).
Verwarm ondertussen de rest van de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de rest van de ui en knoflook 4 min. Voeg de bonen, komijn, oregano en de rest van het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de bonen 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Maak ondertussen de salsa. Snijd de rest van de tomaten in blokjes van ca. een ½ cm. Doe in een zeef en laat uitlekken. Snipper de rode ui. Snijd de koriander fijn. Roer in een kom de uitgelekte tomaat, gesnipperde ui, koriander en rodewijnazijn door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de limoen in partjes. Verkruimel de witte kaas. Verhit ⅙ van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de tortilla’s in 1 min. goudbruin keer halverwege. Houd ze warm in een schone theedoek, en bak op dezelfde manier de rest van de tortilla’s. Zet alles in aparte bakjes op tafel zodat iedereen zijn eigen taco’s kan samenstellen.
Taco’s met kip, salsa, bonen en witte kaas
Taco's en salsa horen bij elkaar. Voeg daar kip, bonen en witte kaas aan toe en je waant je in Mexico.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
60 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de helft van de tomaten in kleine blokjes en snijd de chipotlepepers grof. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip in ca. 8 min. goudbruin. Keer regelmatig. Schep de kip op een bord en hou apart. Fruit in dezelfde pan de helft van de ui 10 min. Voeg na 3 min. de helft van de knoflook, gesneden tomaat en chipotlepeppers toe. Schep alles uit de pan in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Doe de saus met de kip en 150 ml water (per 4 personen) in een steelpan en laat de kip in ca. 45 min. op laag vuur garen. Trek het vlees uit elkaar met twee vorken (pulled chicken).
Verwarm ondertussen de rest van de olijfolie in een steelpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de rest van de ui en knoflook 4 min. Voeg de bonen, komijn, oregano en de rest van het water toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat de bonen 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
Maak ondertussen de salsa. Snijd de rest van de tomaten in blokjes van ca. een ½ cm. Doe in een zeef en laat uitlekken. Snipper de rode ui. Snijd de koriander fijn. Roer in een kom de uitgelekte tomaat, gesnipperde ui, koriander en rodewijnazijn door elkaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Snijd de limoen in partjes. Verkruimel de witte kaas. Verhit ⅙ van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de tortilla’s in 1 min. goudbruin keer halverwege. Houd ze warm in een schone theedoek, en bak op dezelfde manier de rest van de tortilla’s. Zet alles in aparte bakjes op tafel zodat iedereen zijn eigen taco’s kan samenstellen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 witte uien
4 tenen knoflook
4 tomaten
3 chipotle pepers in adobo saus in blik
4 el milde olijfolie
395 g kipdijfilet
180 ml water
400 g zwarte bonen in blik
1 tl gemalen komijn
1 tl gedroogde oregano
1 rode ui
15 g verse koriander
1 el rodewijnazijn
1 limoen
200 g witte kaas
6 tl zonnebloemolie
15 maistortilla's
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
zeef