Kaneelvlinders
Kaneelvlinders: deze koekjes van bladerdeeg en kaneelsuiker zijn je nieuwe lievelings!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Bestrooi een schone werkbank met ⅓ van de kaneelsuiker. Leg het bladerdeeg in de lengte op de suiker en bestrijk met het ei. Bestrooi met de rest van de suiker.
Rol het bladerdeeg vanaf de lange kant op tot het midden. Herhaal met de andere kant. Wikkel het bladerdeeg in vershoudfolie en maak de zijkanten goed dicht. Leg de rol 30 min. in de vriezer.
Neem uit de vriezer en snijd in 18 gelijke stukken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer eventueel halverwege om.
Kaneelvlinders
Instructievideo - 00:34 min.
Kaneelvlinders
Kaneelvlinders: deze koekjes van bladerdeeg en kaneelsuiker zijn je nieuwe lievelings!
null porties
75 kcal
5 min. bereiden
30 min. wachten
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Bestrooi een schone werkbank met ⅓ van de kaneelsuiker. Leg het bladerdeeg in de lengte op de suiker en bestrijk met het ei. Bestrooi met de rest van de suiker.
Rol het bladerdeeg vanaf de lange kant op tot het midden. Herhaal met de andere kant. Wikkel het bladerdeeg in vershoudfolie en maak de zijkanten goed dicht. Leg de rol 30 min. in de vriezer.
Neem uit de vriezer en snijd in 18 gelijke stukken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer eventueel halverwege om.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 wit scharrelei
60 g kaneelsuiker
270 g vers bladerdeeg
Dit heb je nodig
vershoudfolie
bakpapier