Knapperige appelplaattaart
Ineens héél erg zin om te snacken? Grote kans dat je alles voor deze snelle taartjes al in huis hebt.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het verse bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw met je vingers de lap nog iets verder naar alle kanten uit, zodat de bakplaat grotendeels bedekt is met deeg.
Bestrijk het deeg met de appelstroop. Vouw de rand van het deeg 1 cm naar binnen, zodat er een dikkere rand ontstaat. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis met een scherp mesje. Snijd de kwarten in dunne partjes en leg ze dakpansgewijs op het deeg. Bestrooi de appels met de kaneelsuiker.
Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven. Serveer warm of koud.
Knapperige appelplaattaart
Instructievideo - 00:19 min.
Knapperige appelplaattaart
Ineens héél erg zin om te snacken? Grote kans dat je alles voor deze snelle taartjes al in huis hebt.
nagerecht
null personen
160 kcal
15 min. bereiden
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het verse bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw met je vingers de lap nog iets verder naar alle kanten uit, zodat de bakplaat grotendeels bedekt is met deeg.
Bestrijk het deeg met de appelstroop. Vouw de rand van het deeg 1 cm naar binnen, zodat er een dikkere rand ontstaat. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis met een scherp mesje. Snijd de kwarten in dunne partjes en leg ze dakpansgewijs op het deeg. Bestrooi de appels met de kaneelsuiker.
Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven. Serveer warm of koud.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
270 g vers bladerdeeg
2 el appelstroop
4 Elstar appels
2 el kaneelsuiker
Dit heb je nodig
bakplaat
bakpapier