Knapperige appelplaattaart
bewaar
bewaar

Knapperige appelplaattaart

Ineens héél erg zin om te snacken? Grote kans dat je alles voor deze snelle taartjes al in huis hebt.

15 min. bereiden / 35 min. oventijd

4 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het verse bladerdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw met je vingers de lap nog iets verder naar alle kanten uit, zodat de bakplaat grotendeels bedekt is met deeg.

Bestrijk het deeg met de appelstroop. Vouw de rand van het deeg 1 cm naar binnen, zodat er een dikkere rand ontstaat. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis met een scherp mesje. Snijd de kwarten in dunne partjes en leg ze dakpansgewijs op het deeg. Bestrooi de appels met de kaneelsuiker.

Bak de taart ca. 35 min. in het midden van de oven. Serveer warm of koud.

serveertipLekker met een bolletje vanille-ijs, het gerecht is dan niet meer lactosevrij.

Knapperige appelplaattaart

Instructievideo - 00:19 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Knapperige appelplaattaart

Ineens héél erg zin om te snacken? Grote kans dat je alles voor deze snelle taartjes al in huis hebt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig