Appelbollen met vanille en spijs
Laat je kinderen meehelpen terwijl je deze lekkernij maakt: bladerdeeg om de appels vouwen kunnen ze prima!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte aan één kant open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg dit toe aan de amandelspijs. Klop het ei los en meng de helft ervan met de spijs en voeg de kardemom toe.
Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Vul de appels met het mengsel. Snijd het bladerdeeg in gelijke stukken per portie die groot genoeg zijn om een appel mee te bedekken. Rol het deeg eventueel een beetje uit. Leg op elk stuk een appel. Vouw het deeg over de appel tot een mooie bol en leg met de vouwkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de bollen met de rest van het ei en strooi er de suiker over. Knip het leeggeschraapte vanillestokje in gelijke stukken en steek die als een ‘steeltje’ in de appelbol. Bak de bollen in ca. 25 min. goudbruin. Let op: het vanillestokje is niet eetbaar!
Vanillestokjes verwerken
Instructievideo - 00:48 min.
Appelbollen met vanille en spijs
Laat je kinderen meehelpen terwijl je deze lekkernij maakt: bladerdeeg om de appels vouwen kunnen ze prima!
nagerecht
null personen
480 kcal
20 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd het vanillestokje met een scherp mes in de lengte aan één kant open. Schraap het merg eruit met de punt van het mes en voeg dit toe aan de amandelspijs. Klop het ei los en meng de helft ervan met de spijs en voeg de kardemom toe.
Schil de appels en haal het klokhuis eruit met een appelboor. Vul de appels met het mengsel. Snijd het bladerdeeg in gelijke stukken per portie die groot genoeg zijn om een appel mee te bedekken. Rol het deeg eventueel een beetje uit. Leg op elk stuk een appel. Vouw het deeg over de appel tot een mooie bol en leg met de vouwkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bestrijk de bollen met de rest van het ei en strooi er de suiker over. Knip het leeggeschraapte vanillestokje in gelijke stukken en steek die als een ‘steeltje’ in de appelbol. Bak de bollen in ca. 25 min. goudbruin. Let op: het vanillestokje is niet eetbaar!
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 vanillestokje
100 g amandelspijs
1 middelgroot ei
1 tl gemalen kardemom
4 elstar-appels
270 g vers bladerdeeg
2 el kristalsuiker
Dit heb je nodig
appelboor
bakpapier